U Nišu popunjena sva mesta za dnevni doček Nove godine 1Foto: Vesna Torović

U Nišu, povećanje broja obolelih od virusa korona poslednjih dana nije uticalo na smanjenje gužvi u kafićima i kafanama, na sam dan dočeka.

Kako agencija Beta saznaje od ugostitelja, sva mesta za takozvani „dnevni doček“ su rezervisana, dok se „još po koje“ može pronaći za novogodišnju noć.

Za večernja novogodišnja slavlja su se uglavnom odlučili vlasnici lokala sa većim brojem mesta, a cena dočeka kreće se od 4.000 do 7.000 dinara sa kompletnim menijem i neograničenim pićem.

Za raziku od prošle godine kada gotovo da nije bilo bugarskih turista u Nišu, ovih dana ih je ponovo u većem broju, a kako su naveli, glavni razlog za to je provod u niškim kafana.

Kako su kazali za agenciju Beta, odlična hrana i muzuka u restoranima i kafanama, pristupačne cene i nepostojanje zabrane pušenja u zatvorenom prostoru, razlozi su što su ponovo u Nišu.

Na centralnom trgu večeras će biti organizovani doček Nove godine, koji su prema rečima gradonačelnice Dragane Sotirovski platili donatori.

Na koncertu će nastupiti Zorica Brunclik, Milica Pavlović i Alen Ademović.

Pripreme za organizaciju slavlja su pri kraju, a saobraćaj u centru će uoči i nakon koncerta biti obustavljen.

Podaci niškog Doma zdravlja pokazuju da je broj novobolelih od kovida porastao u poslednjih nedelju dana sa 19, na 63 koliko ih je bilo juče.

Gradski štab za vanredne situacije ocenio je juče da je epidemiološka situacija u Nišu nestabilna, „sa mogućom tendencijom pogoršanja zbog pojave omikron soja korona virusa“.

Na sastanku štaba je, na osnovu izveštaja Instituta za javno zdravlje, ukazano na blagi porast broja zaraženih, počev od 24. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari