U Nišu tri puta manje novoobolelih nego pre mesec dana 1Dom zdravlja Niš Foto: Vesna Torović

Niš ovih dana beleži tri puta manje novozaraženih korona virusom nego pre mesec dana, a u kovid bolnicama u Nišu i Kruševcu zbrinuto je za skoro trećinu manje pacijenata nego početkom prošlog meseca, podaci su niškog Doma zdravlja i Univerzitetskog kliničkog centra.

“Brojke iz naših kovid ambulanti pokazuju da je epidemiološka situacija u Nišu i okolini, koju naša ustanova pokriva, značajno poboljšana, ali je još uvek ozbiljna. Zato je izuzetno važno da građani koji se do sada nisu vakcinisali to što pre učine”, rekao je danas direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan.

Prema podacima Doma zdravlja, testiranjem u kovid ambulantama juče je otkriveno 66 pacijenata pozitivnih na korona virus, dok je 1. novembra bilo 292 sa pozitivnim rezultatom. Broj novozaraženih svakodnevno pada, a od 23. novembra je manji od stotinu.

U poslednjih mesec dana trostruko je opao i broj pacijenata koji se javljaju na pregled zbog simptoma korona infekcije.

U kovid ambulante se juče javilo 967 pacijenata, dok ih je 1. novembra bilo 2989. Juče je testirano više od polovine onih koji su došli na pregled, a početkom novembra test je rađen svakom desetom pacijentu.

U niškom UKC-u su saopštili da je juče u kovid zoni te ustanove bio hospitalizovan ukupno 151 pacijent, a u kovid bolnici u Kruševcu, koja je u nadležnosti ovog UKC-a, zbrinuto je još 190 pacijenata.

U kovid bolnici u Radonu, pri Institutu Niška Banja, nalazi se još 50 pacijenata.

Početkom prošlog meseca u UKC-u je bilo 164 pacijenata, a u kovid bolnici u Kruševcu još 365.

U crvenoj zoni niškog UKC su, inače, već nekoliko meseci deo nove zgrade UKC, kao i Infektivna klinika, dečije kovid infektivno odeljenje i GAK, koji se nalaze u starom delu UKC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari