U Novom Pazaru počelo suđenje za ubistvo u Sjenici 1Foto: N. Kočović

Posle dve godine i dva meseca, u novopazarskom Višem sudu, počelo je suđenje za ubistvo E. H. u Sjenici.

Održavanjem pripremnog ročišta, konačno, je počelo suđenje E L, iz Sjenice, koga Više tužilaštvo, u ovom gradu, tereti da je počinio teško ubistvo u avgustu 2021. godine.

Sve pripremna ročišta, proteklih meseci, odlagana su iz raznih razloga.

Optuženi je, odmah, nakon izvršenja tog krivičnog dela,ilegalno prešao kranicu sa Crnom Gorom, i pobegao i nepoznatom pravcu.

Protiv njega je, u septembru prošle godine, Više tužilaštvo u Novom Pazaru podiglo optužmicu za izvršeno krivično delo, za koje je zaprećena kazna od 10 godina do doživotnog zatvora.

S obzirom na to da se E. L. nalazi u bekstvu, pre godinu dana doneta je odluka da mu se sudi u odsustvu i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Optužnicom su obuhvaćene još dve osobe, M.D. i Đ.R, obojica iz Sjenice. Terete se za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Optuženi E. L. je u centru Sjenice u E. H. ispalio četiri hica i teško ga ranio. Pogodio ga je u grudi, rame i nogu. Od zadobijenih povreda, nekoliko dana kasnije, preminuo je u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Dok su pripremna točišta zakazivana i otkazivana, novopazarski Viši sud pokušao je da se proglasi nenadležnim za suđenje u ovom slučaju, ali je njihov zahtev Vrhovni kasacioni sud odbio.

Ubijeni E. H. bio je član Stranke pravde i pomirenja (SPP) i osnivač „Sjeničkih novina“.

Glavni pretres, kada će biti izneti dokazi i saslušani svedici, počeće 29. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari