U Novom Sadu restrikcije u gradskom prevozu 1foto: GSP Novi Sad

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i velikog broja vozača koji su na bolovanju, JGSP “Novi Sad” je je saopštio da je primoran da od danas otkaže pojedine polaske autobusa na gradskim linijama.

U tom gradskom preduzeću za sada nisu mogli da kažu koliko je vozača bolesno, da li su zaraženi korona virusom, niti za koliko je smanjen broj autobusa u saobraćaju.

Uz izvinjenje građanima zbog tog poteza u GSP-u su naveli da se putnici o izmenama mogu informisati na sajtu preduzeća u rubrici red vožnje ( www.gspns.rs/red-voznje/gradski), gde će biti označeni polasci koji neće saobraćati.

U Novom Sadu restrikcije u gradskom prevozu 2
foto: GSP Novi Sad

Tako je na liniji Liman-Klisa ukinuta petina polazaka, dok je na liniji 2 Centar-Novo naselje smanjeno 15-tak polazaka u periodu između 10 i 15 časova, na najdužoj liniji 3 Petrovaradin – centar – Detelinara ukinut je takođe eliki broj polazaka. Slično je i na drugim linijama.

„Kako bi mogli da imaju tačan uvid o vremenima autobuskih polazaka, predlažemo korisnicima i da koriste NSmart aplikaciju za mobilne telefone. Aplikacija je precizna i na osnovu GPS signala generiše informacije na putnoj mreži, te pruža pouzdane informacije o nailasku autobusa na stajalište. Na osnovu trenutnog stanja aplikacija obaveštava svakog korisnika o tome u koje vreme na odabranom stajalištu može da očekuje nailazak autobusa na željenoj liniji. Aplikacija je jednostavna za upotrebu i može potpuno besplatno da se skine na Google Play za telefone sa android operativnim sistemom, te sa Apple Store za mobilne telefone sa IOS operativnim sistemom (naziv aplikacije: Nsmart)“, naveli su u GSP „Novi Sad“.
U tom gradskom preduzeću nisu mogli da kažu koliko će ove restrikcije trajati.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević se nije oglasio tim povodom.

Bivši gradonačelnik i predsednik Gradskog odora Nrodne stranke Borislav Novaković je optužio rukovodstvo preduzeća da je nesposobno da organizuje normalan prevoz Novosađana i naveo da se tako nešto GSP-u nije dogodilo u proteklih 111 godina postojanja preduzeća, pa čak ni za vreme bombardovanja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari