Tokom prošle godine na području Pirotskog okruga zaposleno je 1.150 lica, a broj nezaposlenih se smanjio na 14.125 lica, saopšteno je u filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Pirotu koja obuhvata opštine Pirot, Babušnica, Bela Palanka i Dimitrovgrad.


Direktor filijale NSZ u Pirotu Jovan Đorđević kaže da su u prošloj godini održana dva sajma zapošljavanja i da se od 893 lica koja su bila na tim sajmovima, 147 zaposlilo u roku od pola godine.

– Kroz program „Prva šansa“ u svojstvu pripravnika zaposlilo se 171 lice, a po programu suvbencija za samozapošljavanje 43 lica – rekao je Đorđević na konferenciji za novinare.

On je dodao da su subvencijama za otvaranje novih radnih mesta do posla došla 123 radnika, a na javnim radovima tokom 2010. godine angažovano 106 nezaposlenih lica sa evidencije filijale.

– Uspeli smo da za proteklih nekoliko godina prvi put broj nezaposlenih u Pirotskom okrugu smanjimo ispod 15.000 i to je našu filijalu svrstalo među četiri najbolje filijale u Srbiji – kazao je Đorđević, dodajući da i dalje najveći broj nezaposlenih u sve četiri opštine Pirotskog okruga čine nekvalifikovani radnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari