U pojedinim delovima Srbije od večeras sneg, ali meterolozi u prvi plan ističu nagli pad temperature 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Hidrometeorolozi su najavili naglu promenu vremena u naredna dva dana. Iako će nakon sunčanih dana pojedini delovi Srbije dočekati sneg, on neće biti primetan koliko nagli pad temperature i jak hladan vetar.

Kako tvrde iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sneg će padati večeras i noćas, što će biti propraćeno naglim padom temperature. U toku današnjeg dana desiće se prolazak hladnog fronta nakon koga će nastupiti pad temperature.

Temperatura koja je sada u pojedinim delovima 17 i više stepeni, nakon popodnevnog premeštanja hladne frontalne zone počeće da pada, a sneg će početi da provejava najpre u brdsko-planinskim predelima zapadne, jugozapadne i južne Srbije.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda kažu da će na ovim mestima sneg padati i sutra. Kada je reč o nižim predelima jugozapadne i južne Srbije, sneg se može očekivati u drugom delu noći kao i u ranim jutarnjim satima.

Količina padavina će biti jako mala, a akcenat je na velikoj promeni temperature.

Danas popodne i naročito sutra duvaće jak severozapadni vetar, tako da bi on mogao da pravi probleme u vidu snežnih nanosa, ali tamo gde snega već ima kao na primer na Kopaoniku.

Sneg u Beogradu neće biti primetan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari