U požaru koji je preksinoć izbio u Ugljaru u izbegličkom naselju Bergen stradali su 18-mesečni Branko i četvorogodišnja Anđela. Vesna Stijović je u trenutku izbijanja požara spavala. Otac dece bio je kod brata u susednoj zgradi, dok je njihovo četvrto dete kćerka Aleksandra bila kod rodbine u selu Batuse.

U požaru koji je preksinoć izbio u Ugljaru u izbegličkom naselju Bergen stradali su 18-mesečni Branko i četvorogodišnja Anđela. Vesna Stijović je u trenutku izbijanja požara spavala. Otac dece bio je kod brata u susednoj zgradi, dok je njihovo četvrto dete kćerka Aleksandra bila kod rodbine u selu Batuse. Iako je policija obavila uviđaj, još uvek nije saopšten uzrok požara. Komšije pretpostavljaju da je tragediju izazvala grejalica. Direktor gračaničkog Kliničko-bolničkog centra Stojan Sekulić izjavio je da je Vesna Stijović, majka dvoje dece, stradale u požaru, u lošem psihičkom stanju smeštena u bolnicu „Simonida“ u Gračanici. Pacijentkinja je u lošem psihičkom stanju, uz sve to zadobila je opekotine drugog stepena po rukama, nogama i licu koje su hirurški zbrinute, rekao je Sekulić agenciji Beta. Njen petogodišnji sin, koga je uspela da spasi iz zapaljenog stana, ambulantno je zbrinut.
Direktor centra za socijalni rad Slobodan Milićević rekao je Beti da je ta ustanova ranije nekoliko puta kontaktirala porodicu Stijović zbog nemarnog odnosa koji su imali prema deci. Posle tragedije koja je zadesila Stijoviće i mišljenja psihijatra preduzećemo sve neophodne mere koje predviđa zakon u takvim slučajevima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari