Zahvaljujući podršci u prvom redu sponzora, festival „Borini pozorišni dani“ zaradio je 248.555 dinara, dok je cela manifestacija imala budžet od 2,8 miliona dinara, rekao je na konferenciji za novinare predsednik Organizacionog odbora i zamenik gradonačelnika Vranja dr Igor Andonov.


Prema saopštenim podacima, ove godine je od prodatih ulaznica ostvaren prihod od 452.000 dinara što je više u odnosu na poslednja dva festivala kada je od ulaznica ostvaren prihod od 418, odnosno 347.000 dinara. Od oko 300 mesta kojima raspolaže pozorišna sala u Vranju, na ovogodišnjim „Borinim pozorišnim danima“ sponzorima i medijima je podeljen samo 131 komplet ulaznica, čime je stvorena mogućnost da se ostvari veći prihod od prodaje na blagajni uprkos tome što je cena pojedinačne ulaznice za svaku od šest predstava koštala, za južnjačke prilike, nemalih 600 dinara. Festival je podržalo Ministarstvo kulture, Kompanija BAT, Komercijalna banka koja je dodelila nagradu za najbolje glumačko ostvarenje Ljubomiru Bandoviću u iznosu od 30.000 dinara. Bruto troškovi tročlanog umetničkog saveta i žirija iznosili su nešto više od 300.000 dinara.

– Realizovali smo regionalni koncept festivala i mislim da smo napravili nakon tri godine dobru platformu za buduće festivale koji još više treba da budu manifestacije sa potencijalom razmene pozorišne sinergije u regionu – zaključio je direktor vranjskog pozorišta Nebojša Cvetković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari