U subotu u Novom Sadu blokada Mosta slobode 1foto: R. Balać

Most slobode u Novom Sadu biče blokiran u subotu, 4. decembra, u 14 časova, u znak protesta zbog usvajanja Zakona o eksproprijaciji i planova za eksploataciju litijuma kompanije Rio Tinto u Srbiji. „Novi Sad uStaje protiv nepravde“, navodi se u letku koji dele aktivisti više građanskih inicijativa.

Organizatori pozivaju Novosađane da se okupe u što većem broju i da na taj način iskažu „solidarnost sa najugroženijim stanovništvom iz Gornjih Nedeljica, Pranjana, Rekovca, Jagodine i Čačka“, istdiče se u pozivu.

„Zbog usvojenog Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, kao i neodgovornih malverzacija u vezi sa potpisivanjem Zakona o eksproprijaciji od strane predsednika Republike Srbije, svesno stajemo na branik odbrane ustavnosti i pravde. Svi ćemo biti solidarni i zajedno pod sloganom ‘Novi Sad uStaje protiv nepravde’ „, navode organizatori.

Prošle subote više stotina građana i aktivista ekoloških i drugih inicijativa izveli su blokadu Varadinskog mosta uprkos intervenciji odreda žandarmerije kada je guranjem i udaranjem povređeno više demonstranata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari