U Tvrđavi raskliman most, spaljeni ateljei i ambijent je kao za snimanje horora: Upozorava niški odbornik Branislav Jovanović 1Branislav Jovanović: Foto Niš moj grad

Drveni mostić u Tvrđavi, kojim svakodnevno prolaze đaci, raskliman je i svakog časa neko može da se povredi, upozorio je gradski odbornik Branislav Jovanović, iz koalicije „Niš, moj grad“.

On je podsetio da se građani već izvesno vreme žale na ovakvo stanje tog mosta, ali da dobijaju samo najave aktuelne vlasti da će biti saniran.

„Najavili su rekonstrukciju još januara, a sada je oktobar. Šta čekaju? Od međusobnih svađa, optužbi i afera nemaju vremena, a neko može, ne daj Bože, da strada. Samo polažu vence, to svi znamo, ali ne rade ništa da Nišlije mogu bar bezbedno da se kreću, ako već ništa drugo nisu uspeli za deset godina vlasti“, obratio se Jovanović lokalnoj vlasti.

On je kazao da je vlast u kojoj se on nalazio, inače predvođena demokratama, uradila šest  novih mostova – dva na Nišavi, dva na Moravi i dva na Gabrovačkoj reci, a da se aktuelna vlast  bavi samo „šminkanjem“ mostova i asfalta.

U Tvrđavi raskliman most, spaljeni ateljei i ambijent je kao za snimanje horora: Upozorava niški odbornik Branislav Jovanović 2

Prema njegovim rečima, najveći problem gradskih čelnika je što ih „ne interesuju konkretni poslovi, već samo prazne priče“, a jedna od takvih je niška Tvrđavu.

„Mi smo u Tvrđavi uradili barutanu koja sada zarasta u korov. Uradili smo staze, svetlo, rekonstruisali Letnju pozornicu. Kod njih je sve u najavama. Već godinama obećavaju rekonstrukciju Bali – Begove džamije u toj istoj Tvrđavi, a sada, opet, prema najavama vaših čelnika, čekamo Turke da nam reše probleme. Drugi gradovi idu napred, a vi oni nas vraćaju, izgleda, vekovima unazad“, rekao je.

Jovanović je dodao da su gosti internacionalnog festivala Nišvil, koji se održava u Tvrđavi, ove i prethodnih godina dočekivani u „ambijentu u kojem može da se snimi film strave i užasa“, a koji između ostalog „krase“ spaljeni ateljei koji se ne obnavljaju već dve decenije.

U Tvrđavi raskliman most, spaljeni ateljei i ambijent je kao za snimanje horora: Upozorava niški odbornik Branislav Jovanović 3
Niška tvrđava: Foto Niš moj grad

„Ako ono po čemu je Niš poznat širom Evrope (Tvrđava, prim. aut.) zarasta u đubrište i korov, šta da očekujemo za druge delove grada. Tužna priča o našem gradu, turističkim potencijalima i uspesima“, zaključio je Jovanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari