U Zrenjaninskom naselju Šumica stvara se deponija 1Foto: privatna arhiva

U zrenjaninskom naselju Šumica građani nepotrebno odlažu otpad kod nekoliko stambenih zgrada, stvarajući deponiju gde joj mesto nije.

Fotografije i snimak sa lica mesta već drugu nedelju za redom šalju čitaoci, moleći za pomoć. Kako navodi jedna Zrenjaninka, smeća ima na sve strane a poslednjih dana zbog snažnog vetra kese i papir leteli su svuda.

Lakši otpad stigao je do ulaza zgrade, upozoravaju stanari. Kažu da im se smeće odnosi četvrtkom, a tokom nedelje i naročito vikendom svašta se nakupi.

„Gde god su kontejneri, tu su deponije. Pogotovo ako je naselje uvučeno, kao naše u Strelišnoj ulici, to je nekim bahatim ljudima razlog da ovde odlažu šta im padne na pamate“, priča Lj.B.

Kako kaže, kontejneri za stanare zgrada u Strelišnoj ulici nalaze se iza zgrada, a nesavesni Zrenjaninci ovde donose otpad sa svih strana. Sve to smeta i stanarima okolnih kuća, koji kažu da je leti smrad nepodnošljiv.

„Najčešće to rade vikendom, istovaraju pune gepeke. Praznike obično preskoče ali svejedno, za nedleju dana nakupi se puno smeća. Smeće stoji pored puta. Za 1. maj stajalo je 8 dana, dok se nije uklonilo“, priča razočarana Zrenjaninka.

Na probleme sa smećem ukazuju stranari brojnih naselja u Zrenjaninu, najteža situacija je kod starih zgrada na Duvanici, Šumici i na Šećerani, gde su prošle godine stanarima bacane uginule životinje u kontejnere ispred zgrada.

Ovi kontejneri namenjeni su isključivo stanarima zgrada, za njihov manji komunalni otpad, ali nesavesni građani iz okolnih kuća redovno bacaju kabasti i tečni, nekada i opasni otpad.

U naselju Duvanika dešavalo se da se bacaju pileće iznutrice, stare gume, nameštaj, tepihe,  hemikalije, a isto je i u naselju Šumica.

Više vesti čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari