U Zrenjaninu postavljene cisterne sa vodom za piće i tehničkom vodom 1Foto: M.P./Danas

U Zrenjaninu su nabavljene i dopremljene cisterne sa pijaćom vodom ali i sa tehničkom vodom, koje su postavljene kod glavnog gradskog trga i na Žitnom trgu.

Cisterna sa tehničkom vodom i kamion-cisterna sa pijaćom vodom, novosadskog preduzeća JKP Vodvod Novi Sad postavljene su na uglu Gimnazijske ulice i Trga slobode, kod zgrade SDK-a.

Na jednoj se građani mogu osvežavati i umivati a na drugoj piti vodu, kako je i naznačeno na velikim natpisima.

Druge cisterne su na Žitnom trgu, gde je protekla dva dana bilo najviše gužve jer se program manifestacije Dani piva do sada samo tamo dovijao.

Kako je prethodnih dana najavljeno iz zrenjaninske lokalne smaouprave, planirano je da u avgustu mesecu budu operativna tri vozila sa rezervoarima za pijaću vodu, a do jeseni sa još jednim vozilom ukupna količina biće 14.000 litara vode.

„Sada će jedan rezervoar od 5.000 litara imati naše preduzeće “Čistoća i zelenilo”, biće operativna i dva rezervoara na pokretnim prikolicama sa po 500 litara, koji će biti dostupni na Žitnom trgu i glavnom gradskom trgu u vreme održavanja “Dana piva”a preko projekta prekogranične saradnje za vanredne situacije dobićemo kamion sa cisternom od 8.000 litara, koje će sa zdravom pijaćom vodom biti na raspolaganju na jesen“ najavio je zrenjaninski gradonačelnik Simo Salapura.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari