UB: Na snimku viđen opozicionar koji ulazi u Rektorat, neprihvatljivo narušavanje autonomije

Ostavite komentar


  1. Pogrešan je stav da stranke ne treba da budu aktivne pri univerzitetu . Ali aktivnosti smeju da sprovode samo studenti – politički aktivisti . Univerzitet nije vojska ili crkva vec mesto za slobodno razmišljanje i diskusiju sto podrazumeva i politički angazman studenata.

    1. Upasti nasilno bilo gde i blokirati samovoljno bilo sta tudje je razbojnistvo !

      1. Samovolja – svakodnevno se upotrebljava od strane Vucica i njegovih saradnika. Dodao bih i bahatost, pretnje, zastrasivanje itd…

      2. A kako je to univerzitet „nesto tudje“? Ja ne kapiram da je tu bio neko ko nema prava da bude, jedino ako je samim tim sto nisi za vlast automatski odredjeno da su drzavne institucije tudje za tebe. Ne lupetaj, molim te.

        1. A da tvoj kolega ili koleginica upadne u firmu u kojoj radiš, zaključa vrata i ne dozvoljava nikome da udje ili izidje, je l’ bi i tad to bilo u redu jer nije strano lice u firmi? Da ne možeš kući kod dece koja čekaju mamu i tatu ili da ne možeš na posao pa ti odbiju od plate, je l’ bi i tada bilo u redu?

Ostavite komentar


Društvo

A ko pita prosvetare 10

A ko pita prosvetare

U situaciji u kojoj su institucije razrušene, osiromašene, nemoćne, ucenjene pa time i nesamostalne i zavisne, svoj posao ne rade, nereagovanje je često dovoljan uslov za bezakonje, koje se o glavu obija prosečnom građaninu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.