Učenici OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Vranju od danas ponovo u svojoj školi 1Foto: vranje.org.rs

Učenici i nastavnici Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ danas su se vratili u obnovljenu zgradu ove vaspitno-obrazovne ustanove. Za njenu rekonstrukciju lokalna samouprava je iz gradskog budžeta izvojila 17 miliona, a Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 14 miliona dinara.

Direktorka škole, Milena Marinković, zahvalila se u ime učenika, zaposlenih i roditelja nadležnom ministarstvu, „koje je omogućilo da se planovi škole, nakon deset godina, na kraju i ostvare“.

„Zahvaljujem se i lokalnoj samoupravi, jer su završetkom radova stvoreni najbolji mogući i bezbedni uslovi za učenje, rast i razvoj“, rekla je Marinković.

Predstavnica Jedinice za upravljanje projektima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, i bivša učenica „Zmajeve“ škole, Jelena Tomić, rekla je da joj je „velika čast što je danas ovde i što je velikim trudom škola dobila ne samo lepši izgled, već i bolje uslove za rad i učenje“.

Zamenica gradonačelnika, Zorica Jović, zahvalila se svima koji su učestvovali u realizaciji projekta, ali „ponajviše nastavnicima, roditeljima i deci na strpljenju i razumevanju“.

„Od februara meseca su počeli komplikovaniji i obimniji radovi u vidu zamene elektroinstalacija, prvi put nakon 60 godina, odnosno nakon izgradnje same škole. Zamenjen je i deo krova, završeno unutrašnje uređenje učionica i još mnogo pratećih radova. Trebalo je i rešiti brojne probleme oko projektno-tehničke dokumentacije i usaglasiti je sa propisima relevantnih ustanova i organizacija koje su pratile realizaciju radova“, rekla je Jović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari