Učenik u Grockoj pronašao špric i iglu u blizini škole, a zatim ubo drugaricu 1Foto: Shutterstock/EJ Nickerson

Učenik trećeg razreda OŠ „Ilija Garašanin“ pronašao je u blizini škole špric i iglu, a zatim je ubo svoju drugaricu. Škola je potvrdila da se incident desio i zamolila medije da se suzdrže od „senzacionalističkog“ izveštavanja.

Incident se dogodio pre tri dana, a kako tvrde pojedini roditelji čija deca pohađaju ovu školu, dečak je špric i iglu pronašao na mestu gde pretpostavljaju da se okupljaju narkomani. Prema njihovim navodima, taj dečak je od ranije poznat kao problematičan.

Iz škole su za gročanski portal Žig info potvrdili da se ovo dogodilo, ističući da su nadležne institucije upoznate sa događajem.

“Potvrđujemo da se manji incident desio i da su u njemu učestvovali naši učenici, ali vas molimo da se suzdržite od senzacionalističkog prenošenja proizvoljnih konstatacija o maloletnim licima, učenicima naše škole. Svi relevantni faktori i nadležne institucije su u skladu sa Protokolom o zaštiti učenika informisani i angažovani u cilju zaštite i podrške učenika” naveli su iz Uprave škole „Ilija Garašanin“ za Žig info.

Prema nezvaničnim saznanjima Žig infa, špric i igla su odneti na veštačenje i čekaju se rezultati testiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari