Udruženje „Riparia“: Subotički učenici se upoznali sa zaštićenim područjima i ptičjim svetom 1Ludaško jezero, foto: Natalija Jakovljević/Danas

Udruženje ljubitelja prirode „Riparia” je u sklopu projekta „Upoznaj i sačuvaj – Ptičji svet i zaštićena područja“, organizovalo za učenike prvi edukativni izlet u Specijalnom rezervatu prirode „Ludaško jezero“.

Jedan od povoda druženja je bilo i obeležavanje Svetskog dana zaštite životne sredine.

Tokom edukativnog izleta učesnici su se upoznali sa prirodnim vrednostima rezervata, problematikom njihove zaštite i radom upravljača zaštićenog područja, Javnim preduzećem „Palić-Ludaš“.

Predstavnik Uduženja „Riparia“, Tamaš Vinko, kaže da su učenici imali prilike da obiđu „Ludaško jezero“ gde je održana edukacija učesnika o samom zaštićenom području ovog jezera, o zaštiti prirode i o ptičijem svetu.

„Učesnici su imali prilike da se upoznaju sa metodom hvatanja ptica, prstenovanjem, unošenjem podataka o pticama, zatim smo obišli Rezervat Podolac i Rezervat Vodenih bivola. Na vidikovcu smo nadgledali površine nakon ispaše, na koji način se to revitalizovalo“, navodi Vinko.

Dodaje da su kasnije tokom dana održane i razne prezentacije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari