Uniforme neće biti obavezne u naredne dve godine

U OŠ “Sveti Sava” iz Vrčina učenici jednog odeljenja prvog razreda dobili dizajniranu školsku odeću

Ostavite komentar


  1. DVA KOMPLETA za suvu, toplu jesen i prolece/leto, (dok se jedan pere, drugi se nosi) 2 x 6.000= 12.000din.;pamucni materijali, tanki duksevi, patike (na slici kineske li su?- a sta kada pada kisa?). DVA ZIMSKA KOMPLETA , puniji materijali, deblji duksevi, dugacke carape, DUBOKE CIPELE ILI CIZMICE, 2 x ??????. Ko to sve moze da priusti?

  2. Ne bih da polemišem o prednostima i manama uniformi, ali ne znam ni za jednu evropsku demokratsku državu u kojoj je zakonom propisano nošenje uniformi u državnim školama…

  3. A zašto devojčice MORAJU da nose suknje? U suknjama je hladnije, podiže ih vetar, nisu zgodne za trčanje, skakanje, i sve ono što deca inače rade… I starke, a sutra kiša… I samo jedan komplet 6000… Nećemo da se deca razlikuju, ali jedan razred, eto, ima uniforme od 6000, a ostali imaju neke polo majice ili šta već.
    p.s. Ministar je samo naziv funkcije, piše se malim slovom (kad već ne može umanjenim).

  4. Ovo je samo lepo za slikanje i neupotrebljivo za realann zivot. Sta ce devojica za koji da na da radi kada zahladni i krenu kise u suknjici i platenim patikicama? Obuca je promasaj. Sta ce prvacetu kravata? Kako da se dete posle fizickog ,namontira opet u sve ovo? Sakoi za nekoga ko samo trci,penje se,igra? Uostalom garderoba je najmanja stavka.udzbenici,pribor i ono sto skola trazi su problem. Dete za male pare moze da se lepo i jednostavno obuce ali zato ostle potrebe ne moze da zadovolji.Zasto se iniformisu deca ako ih vec prvoga dana svi pitaju kuda su potovali ovoga leta? Tada se razlika vidi i odjekne.Klinac mi je srednjoskolac i nece ga bogu hvala ovo unifformisanje potkaciti,ali je prvoga dana na cetiri casa trebalo da objasni kuda je putovao ovoga leta/kod razredne,na engleskom,francuskom i geografiji/. Bilo je tu veoma skupih putovanja,ucenja jezika.visokog turizma.Samo je on pricao o Beogradu i bio dodatno porazen i osramocen . Razlike se znaju ,vide i izgovaraju i ovo sa uniformama ce posluziti samo da ekipa napravi lovu i ugradi se u neke neupotrebljive krpe.

  5. Pioniri maleni.Vlada bi trebala smanjivati a ne maskirati socijalne razlike.Sve blize Severnoj Koreji.Posto ministar nije bio bas predaleko od skole u Zemunu mogao je skoknuti i videti zasto 1003 djaka jos nisu krenula u skolu kako god da su obuceni.

  6. Vidim da kazu da nezna ni za jednu demokratsku zemlju da je obavezna uniforma,neznam dali australiju smatrate demokratskom zemljom ali tamo je uniforma obavezna i kupuje se preko skole. Sve se kupuje od torbe do cipela. I svaka skola ima svoje boje i amblem po tome se razlikuju ko je iz koje skole. Nasi ovde kukaju kako su sirotinja, a za garderobu i vise daju od sest hiljada.Nek detetu kupe za broj vece znaci ostace mu uniforma za dogodine i sledeće nek mu kupi jos jednu imace da promeni. Ali kod nas deca kad idu u skolu ne lice na decu koja idu u skolu vec pomalo (ruzno je ovo sto cu reci ali recu )na sponzore i sponzoruse. Nasa su deca raspustena i napuštena, čast izuzecima.

  7. Slika govori dosta. Napred uniformisana deca, a pozadi …? Jedan čika sa kravatom, drugi u košulji razdrljen, dve tete sa đerdanima od po pola kila. Neko se obukao k““o za vašar a neko za njivu. Valjda se deca vaspitavaju i primerom?

  8. Sta je problematicno u djackim keceljama? Ispod se nosi sta ko ima, ali je bitno da se ustrajava u koriscenju a ne da se nakon par meseci sve razvodni i bogatiji ih klinci poskidaju da se mogu sepuriti krpicama…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.