UNS: Podrška novinarima koji su osudili napad na vlasnika kafića u Zvečanu 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Grupa novinara redakcija na srpskom jeziku je osudili napad na društvenim mrežema na vlasnika kafića u Zvečanu jer je pružio gostoprimstvo i novinarima redakcija na srpskom i albanskom jeziku i olakšao im izveštavanje sa protesta, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

UNS i njegov ogranak – Društvo novinara Kosova i Metohije su u saopštenju podržali grupu novinara redakcija na srpskom jeziku su osudili to što se vlasnika kafića „Golden skaj“ Mladena Perovića na društvenim mrežama naziva izdajnikom.

“ U danu sukoba gosti kafića su najpre bili novinari koji izveštavaju na srpskom jeziku, te brojni građani Zvečana, a kasnije i albanske kolege“, piše u saopštenju.

UNS je preneo i da je „neistina da je Perović pružio utočište samo albanskim novinarima“.

„Posle objava na društvenim mrežama Perović je danas obavestio novinare da se oseća ugroženo i da strahuje za ličnu i bezbednost svog lokala“, piše u saopštenju.

UNS je prenelo i da novinari redakcija na srpskom jeziku smatraju da je njegov gest bio isključivo profesionalan i građanski, odnosno, „da se prema svima ophodio kao prema gostima lokala.“

Istovremeno su pozvali administratore različitih stranica da na ovaj način ne ugrožavaju bezbednost mladića, te ih zamoli da objave i njihovo regovanje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari