UNS tražio od KFOR-a i EULEKS policije da zaštite novinare 1Foto: Shutterstock / wellphoto

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je napad na ekipu televizije „Klan Kosovo“ koji se dogodio u ponedeljak u Zubinom Potoku.

UNS je u saopštenju, koje potpisuju sa svojim ogrankom na Kosovu i Metohiji, zatražio od KFOR-a i EULEKS policije da ispitaju sve okolnosti tog slučaja, navodeći da je neophodno da se medijskim radnicima na Kosovu osigura bezbedno radno okruženje.

Direktor televizije „Klan Kosovo“ Adriatik Keljmendi rekao je za sajt UNS-a da je grupa maskiranih osoba u selu Zupče kamenjem gadjala vozilo u kojem su bili članovi televizijske ekipe.

„Kada je veliki kamen pogodio prozor, povredjeni su novinarka koja je bila na mestu suvozača i vozač“, rekao je Keljmendi.

On je dodao da su novinarka, novinar, snimatelj i vozač izveštavali iz sela Zupče, u blizini Zubinog Potoka, a u povratku su na putu kojim su došli primetili grupu ljudi sa maskama koja ih je čekala.

„Kad su prošli blizu grupe, pogodjeni su kamenjem. Veliki kamen je pogodio prozor koji je pukao i tako povredio novinarku i vozača, dok novinar i snimatelj koji su sedeli pozadi nisu povredjeni“, rekao je Keljmendi i dodao da su u pitanju lakše porvede.

Povredjena novinarka i vozač su napad prijavili policiji u ponedeljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari