Upoznajte Novi Sad: Tokom vikenda besplatne turističke ture, posete muzejima, galerijama i izložbama 1Foto: A. L./Danas

Turistička organizacija Novog Sada zajedno sa ustanovama kulture, povodom Dana grada, organizuje „širom otvorena vrata“, u subotu i nedelju, kada će svi građani moći da vide izložbe poput „Mileva: mi smo stena“, „Tamburaška tradicija u Vojvodini“, ali i stalne postavke brojnih ustanova kulture besplatno.

Za one koji žele da čuju manje poznate priče o starom gradskom jezgru Novog Sada i Petrovaradinskoj tvrđavi, organizovane su besplatne turističke ture uz pratnju vodiča.

Turističke ture će biti na srpskom jeziku, a održaće se u subotu po centru grada u terminima od 10, 11.30 i 12 časova, a na Petrovaradinskoj tvrđavi od 11, 12.30 i 13.30 časova. U nedelju razgledanje i upoznavanje sa centrom grada održaće se u terminima od 10, 11 i 12 časova, a na Petrovaradinskoj tvrđavi od 11, 12.30 i 13.30 časova.

Prijava za besplatne turističke obilaske grada i tvrđave je obavezna, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na veb sajtu Turističke organizacije, klikom ovde.

U brojnim ustanovama kulture tokom ova dva dana održaće se ,,Dani otvorenih vrata“ koji će omogućiti posetiocima da se besplatno upoznaju sa kulturnom ponudom našeg grada.

Otvorena vrata ili stručna vođenja vas očekuju u sledećim ustanovama: Muzej Vojvodine, Muzej grada Novog Sada, Galerija Matice srpske, Ustanova za izradu tapiserija „Atelje 61“, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, Zbirka strane umetnosti, Zavičajna zbirka u Sremskim Кarlovcima, Poklon-zbirka Rajka Mamuzića, Prirodnjačka zbirka Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Muzej Tamburica festa, Novosadski dečiji kulturni centar, Кulturni centar Novog Sada i Turistička organizacija Grada Novog Sada.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari