Novi Sad časti za svoj rođendan: Besplatne izložbe, predstave, filmovi i turističke ture 1Foto: BETA/DRAGAN GOJIC/MO

Turistička organizacija Novog Sada zajedno sa ustanovama kulture i drugim privrednim subjektima, povodom Dana grada 3. i 4. februara će organizovati „Dane otvorenih vrata“.

Za Novosađanke i Novosađane upriličene su brojne besplatne izložbe, predstave, koncerti, filmske projekcije i turističke ture po centru grada i Petrovaradinskoj tvrđavi.

„Cilj akcije je da se građanima predstavi kulturno-turistička ponuda našeg grada, kako bi na pravi način, kao budući ambasadori svog grada, osetili duh Novog Sada“, kažu iz TONS-a.

Besplatne promotivne turističke ture koje se organizuju u saradnji sa Udruženjem turističkih vodiča Novog Sada će biti na srpskom jeziku.

U subotu ture po centru grada održaće se u 10 i 11 časova, a tura na Petrovaradinskoj tvrđavi održaće se u 12 časova.

U nedelju tura po centru grada održaće se u 10 časova, a ture na Petrovaradinskoj tvrđavi održaće se u 11 i 12 časova.

Ture na Petrovaradinskoj tvrđavi obuhvatiće i posetu Ustanovi za izradu tapiserija „Atelje 61“, u kojoj se baštini i neguje tapiserijska umetnost više od šest decenija.

Prijava za besplatne turističke obilaske grada i tvrđave je obavezna, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na vebsajtu Turističke organizacije Novog Sada.

Tokom 3. i 4. februara u brojnim ustanovama kulture održaće se „Dani otvorenih vrata“ koji će omogućiti posetiocima da se besplatno upoznaju sa kulturnom ponudom našeg grada.

Otvorena vrata ili stručna vođenja vas očekuju u sledećim ustanovama i organizacijama: Muzej Vojvodine, Galerija Matice srpske, Galerija likovne umetnosti poklon-zbirka Rajka Mamuzića, Muzej grada Novog Sada, Gradska koncertna dvorana, Gradska biblioteka, bioskop Arena Cineplex, Pozirište mladih, Srpsko narodno pozorište, Ustanova za izradu tapiserija „Atelje 61“, Svemirski muzej, Muzej Tamburica festa, Novosadski dečiji kulturni centar i Turistička organizacija Grada Novog Sada.

O terminima, kao i informacijama o slobodnom ulazu možete saznati na sajtu Turističke organizacije Grada Novog Sada.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari