PROTEST PROTIV FRANCUSKO-NEMAČKOG PLANA ZA KOSOVOfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Damnjan Knežević, vođa Narodnih patrola i Dejan Zlatanović, urednik portala Srbin info još uvek čekaju poziv za saslušanje u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Kako je za Danas naveo njihov pravni zastupnik advokat Marko Pušica, obojica se nalaze u policijskom pritvoru čekajući poziv na saslušanje.

Oni po zakonu moraju da budu saslušani najkasnije večeras, kada ističe 48 sati otkako su uhapšeni.

Kako je saopštio MUP, Knežević, Zlatanović, ali i Dejan Boboček koji je nekoliko sati pre njih uhapšen, sumnjiče se da su počinili krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Oni se terete da su pozivali građane da se okupe u većem broju u Beogradu i da nasilno sruše Vladu i predsednika Srbije.

Podsetimo, Knežević i Zlatanović bili su među govornicima na skupu koji je u sredu uveče organizovan ispred zgrade Predsedništva Srbije.

Knežević je na skupu izjavio da su oni “spremni za mnogo više od nereda”

– Niko ko je u SNS više ne može da se zove Srbinom. Gde si Vučiću, jesi pobegao u Kragujevac? Kunem vam se spremni smo za mnogo više od nereda. Molimo državno rukovodstvo da blokira ulazak Kosova bar na mesec dana da sklonimo ovog izdajnika. Ako ga ne sklonimo večeras, između ostalog rekao je Knežević.

Zlatanović je, s druge strane, govoreći o nameri predsednika Srbije da potpiše francusko-nemački sporazum okupljenima rekao “Ko potpiše, njega ubiše”.

Dejan Boboček, takođe pripadnik Narodnih patrola uhapšen je, kako je saopštio MUP, dok je putovao ka Beogradu.

Prema istom izvoru, kod njega je pronađena puška sa snajperskim nišanom, zbog čega se on pored pozivanja na nasilnu promenu ustanog uređenja sumnjiči i za neovlašćeno držanje oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari