U holu Vlade Vojvodine potpredsednik pokrajinske vlade i sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić uručio je nagrade deci koja su preko Centra za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine učestvovala na međunarodnim dečjim likovnim konkursima.


Čestitajući u ime pokrajinske vlade i u ime Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, Grujić je rekao da je ovo okupljanje bitno kako bi se istakao značaj učestvovanja na prestižnom likovnom međunarodnom konkursu i kako bi se ukazala počast deci koja su na ovaj način predstavljala zemlju.

– Izložba, koja se nalazi u holu Vlade AP Vojvodine pod nazivom „Lepa Kata – Ruralni cvetni vrtovi Vojvodine“, upriličena tim povodom jeste kap veselja u trenutku kada se naša zemlja našla pred velikim nevoljama uzrokovanim obilnim poplavama. I kao što imamo sjajne sportiste, tako imamo i sjajne mlade slikare i zato vam još jednom od srca čestitam i želim da i nadalje nižete svoje uspehe – rekao je Slaviša Grujić.

Ispred Centra za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine obratila se Eva Fedi apostrofirajući da Centar godišnje pošalje deset kolekcija dečjih likovnih radova u Poljsku, Bugarsku, Makedoniju, Japan, Indiju, Egipat, Rusiju, Slovačku, Češku i neke druge zemlje. Poziv za učešće stiže direktno od organizatora konkursa ili posredstvom Ministarstva inostranih poslova. Centar za likovno vrši odabir i slanje radova na te konkurse. Deca iz naše zemlje svake godine osvoje veliki broj nagrada i medalja za svoje likovne radove.

Ovom prilikom potpredsednik Vlade AP Vojvodine Slaviša Grujić uručio je nagrade osvojene u Japanu, Indiji i Makedoniji.

Prva nagrada na 14. Međunarodnom ekološkom likovnom konkursu (The 14th International Environmental Children’s Drawing Contest, Japan) pripala je osmogodišnjoj Viktoriji Beviz iz OŠ „Đuro Salaj“ iz Subotice.

Zlatnu medalja na 21. Međunarodnom dečjem likovnom konkursu (21th Annual World Children’s Picture Contest, IE- NO- HIKARI Association, Japan) osvojio je sedmogodišnji Teodor Maričić iz DV „Poletarac“ iz Odžaka.

Srebrne medalje na 21. Međunarodnom dečjem likovnom konkursu (21th Annual World Children’s Picture Contest, IE- NO- HIKARI Association, Japan) pripale su devetogodišnjoj Vivien Blesić iz OŠ „Đuro Salaj“ iz Subotice i Klaudiji Salai, koja ima 11 godina i pohađa OŠ „Petefi Šandor“ u Hajdukovu.

Zlatna paleta na Međunarodnom dečjem likovnom konkursu u Bitolju, Makedonija, dodeljena je Nataliji Glavinić iz Likovne radionica Centra za likovno iz Novog Sada.

Što se tiče nagrada na Međunarodnom likovnom konkursu Šankar u Indiji (Shankar’s International Children’s Competition), srebrne medalje dobile su Anđela Janković iz OŠ „Miša Stojković“ iz Gaja, Nina Mišić, učenica OŠ „Sveti Sava“ iz Velike Plane, i Adrijani Sabadoš iz OŠ „Đuro Salaj“ iz Subotice.

Nagrade osvojene u Indiji dobili su Vera Cvetković, DV „Poletarac“, Odžaci, Viktor Bereš, DV „Poletar“, Bogojevo, Ivana Staniš, OŠ „Miša Stojković’’, Gaj, Isidora Beljanski, OŠ „Petefi Šandor“, Novi Sad, Milica Stojadinović, OŠ „Miša Stojković“, Gaj, Maja Janković, OŠ „23. oktobar“, Sremski Karlovci, Milica Stojanov, OŠ „Miša Stojković“, Gaj, Sandra Popašila, OŠ „Miša Stojković“, Gaj, i Isidora Stankov, OŠ „Petefi Šandor“, Novi Sad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari