Rođeni Banjalučanin školovan u Beogradu: Ko je Vojin Mijatović, ministar Federacije BiH, čiji je brat ubijen u Beogradu? 1Foto: N1BiH/Screenshot

Đorđe Mijatović, brat potpredsednika Vlade Federacije BiH i ministra razvoja i preduzetništva Vojina Mijatovića, ubijen je u Beogradu. On je preminuo nakon što su ga pretukli huligani u dečijem parku na Voždovcu.

Mijatovićev sin se prethodno žalio da mu je oteta lopta, i da je imao problem sa dvojicom muškaraca.

Mijatović je zatim otišao do njih, i nakon kraće rasprave, mladići su ga napali i pretukli.

On je u teškom stanju primljen u bolnicu gde je podlegao zadobijenim povredama.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je naglasio da se utvrđuje da li je Mijatović preminuo od posledica udaranja. “Utvrdiće obdukcija, lekari kažu da je imao i neke epileptične napade”, naveo je Dačić.

Jedan od osumnjičenih (16) za prebijanje Mijatovića je uhapšen, dok se za drugim intenzivno traga.

Osumnjičeni je saslušan u Odeljenju za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a na teret mu se stavlja krivično delo teško ubistvo, rečeno je za N1 u Tužilaštvu.

Odeljenje za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu predložilo je, nakon saslušanja, da se osumnjičenom odredi pritvor, zbog opasnosti od uticaja na svedoke, opasnosti da ne ponovi krivično delo u kratkom vremenskom periodu i uzneniremnja javnosti.

Iz tužilaštva navode da će u saradnji sa policijom rasvetliti sve okolnosti ovog događaja, nakon čega će javnost biti obavešena o daljem postupanju.

Vojin Mijatović, ministar razvoja, obrta i poduzetništva Federacije BiH i potpredsednik Vlade FBiH oglasio se na društvenim mrežama i potvrdio informacije da je njegov brat preminuo.

On je u emotivnoj poruci potvrdio da je njegov brat Đorđe ubijen u Beogradu, uz poruku da sve što bi sada rekao nema smisla.

“Putuj brate moj, na neko lepše mesto. Juče je u Beogradu ubijen moj mlađi brat. Sve što bi sada rekao nema smisla, jer ovo što se desilo svakako nema smisla. I ovo je nažalost sastavni deo igre, koja se zove život. Ljudi moji dobri hvala svima koji se javljate, čuvajte sebe i ljude oko sebe”, napisao je Mijatović.

Ko je Vojin Mijatović?

Vojin Mijatović rođen je 11. avgusta 1979. godine u Banjaluci.

Osnovnu i srednju školu završio u Beogradu, a diplomirao je 2002. godine na Fakultetu za poslovne studije takođe u Beogradu.

Karijeru počeo u Ministarstvu trgovine i turizma, kao portparol Turističke organizacije, nakon čega preuzima funkciju portparola Ministarstva za izbeglice i raseljena lica u Vladi Republike Srpske, navodi se na sajtu Vlade FBiH. Tu je radio do 2006. godine.

Od 2006. do 2008. godine radio je kao šef Odeljenja za evropske integracije Ministarstva finansija u Vladi Republike Srpske, a 2008. godine angažovan je kao savetnik predsedavajućeg Veća ministara Bosne i Hercegovine.

Godine 2009. imenovan je za pomoćnika ministra finansija u Vladi Republike Srpske za pretpristupnu pomoć EU, a u periodu 2010-2013. radio je kao savetnik predsednika Vlade Republike Srpske za međunarodne odnose i saradnju sa međunarodnim finansijskim institucijama.

Od 2014. do 2016. godine vršio je dužnost direktora Ekonomskog instituta u Banjaluci.

Učesnik je velikog broja konferencija u organizaciji Svetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda, Evropske investicione banke, Evropske banke za obnovu i razvoj, Evropske komisije.

Tečno govori engleski jezik.

Oženjen je i otac je jednog deteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari