Uručene nagrade "Sveti Sava" u okviru Svetosavske nedelje u Vranju 1Foto: vranje.org.rs

U okviru Svetosavske nedelje, u Pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju, održana je Svetosavska akademija i uručene su nagrade „Sveti Sava“ ovogodišnjim dobitnicima.

U kulturno-umetničkom programu nastupio je Gradski mešoviti hor i glumci Pozorišta „Bora Stanković“ Kristina Janjić Stojanović, Bojan Jovanović i Marko Petričević, koji su izveli program koji je pripremila Nela Dimitrijević, profesorka srpskog jezika Gimnazije „Bora Stanković“.

Na Svetosavskoj akademiji je govorio gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković, podsetivši da je naš grad bio prvi koji je ustanovio ovu manifestaciju davne 1990. godine.

„I ove, kao i prethodnih godina, trudili smo se da program Svetosavske nedelje čine kulturni, duhovni i prosvetiteljski iskorak u životu Grada Vranja. I u godinama koje su pred nama trudićemo se da ne skrenemo sa puta svetosavlja, da generacijama koje dolaze predočimo vrednosti koje nam je Sveti Sava ostavio svojim predanim i mudrim miosionarenjem“, rekao je Milenković.

Podsetimo, nagrada za najbolju ustanovu u oblasti vaspitno-obrazovnog rada za prethodnu godinu dodeljena je Gimnaziji „Bora Stanković“, a za najboljeg vaspitača ili stručnog saradnika proglašena je Ana Kitanović, vaspitačica vrtića „Dečja radost“.

Najbolji profesor razredne nastave je Saša Mitrović iz OŠ „Svetozar Marković“, dok je nagrada za najboljeg veroučitelja dodeljena Biljani Stanimirović, koja predaje u OŠ „Radoje Domanović“.

Nagrada za najboljeg nastavnika predmetne nastave osnovne škole uručena je Danijeli Petković, nastavnici biologije u OŠ „1. maj“ u selu Vrtogoš kod Vranja, a priznanje za najboljeg profesora predmetne nastave srednje škole za 2022. godinu dodeljeno je Divni Pešić, profesorki matematike Gimnazije „Bora Stanković“.

Nagrada za najboljeg učenika osnovne škole u prošloj godini uručena je Andreju Joviću, učeniku OŠ „Branko Radičević“, a za najboljeg srednjoškolca proglašen je đak vranjske gimnazije Bogdanu Milenković.

Nagrada „Sveti Sava“ za najboljeg studenta prvog stepena osnovnih akademskih ili osnovnih strukovnih studija fakulteta ili više škole dodeljena je Aleksandri Stojković, studentkinji Medicinskog fakulteta u Nišu.

Specijalno priznanje dodeljeno je Miodragu Đorđeviću, doajenu vranjskog izviđaštva, a zahvalnica je uručena i JP „Komra“, kao kumu ovogodišnje manifestacije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari