Poznati dobitnici nagrade "Sveti Sava" u Vranju 1Foto: vranje.org.rs

Na zasedanju Organizacionog odbora manifestacije „Svetosavska nedelja 2023“ dodeljene su Nagrade „Sveti Sava“ za prošlu godinu.

Nagrada za najbolju ustanovu u oblasti vaspitno-obrazovnog rada za 2022. godinu dodeljena je Gimnaziji „Bora Stanković“.

Nagrada „Sveti Sava“ za najboljeg vaspitača ili stručnog saradnika pripala je Ani Kitanović, vaspitačici vrtića „Dečja radost“.

Najbolji profesor razredne nastave je Saša Mitrović, koji nastavu drži u OŠ „Svetozar Marković“, dok je nagrada za najboljeg veroučitelja dodeljena Biljani Stanimirović iz OŠ „Radoje Domanović“.

Prema odluci komisije i Organizacionog odbora, za najboljeg nastavnika predmetne nastave osnovne škole izabrana je Danijela Petković, nastavnica biologije OŠ „1. maj“ u Vrtogošu, selu nadomak Vranja.

Nagrada „Sveti Sava“ za najboljeg profesora predmetne nastave srednje škole za prethodnu godinu pripala je Divni Pešić, profesorki matematike Gimnazije „Bora Stanković“.

Za najboljeg učenika osnovne škole u 2022. godini izabran je Andrej Jović, učenik OŠ „Branko Radičević“, a za najboljeg srednjoškolca proglašen je Bogdan Milenković, koji pohađa vranjsku gimnaziju.

Nagrada za najboljeg studenta prvog stepena osnovnih akademskih ili osnovnih strukovnih studija fakulteta ili više škole odlazi u ruke Aleksandre Stojković, studentkinje Medicinskog fakulteta u Nišu.

Svečana dodela nagrada biće organizovana u četvrtak, 26. јanuara, na Svetosavskoj akademiji u Pozorištu „Bora Stanković“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari