Uskoro ograda na novom groblju u Majdanpeku 1Slobodan Krajić, direktor JP Vodovod Majdanpek, Foto: J. B. K.

Proširenje novog majdanpečkog groblja lociranog iznad Majdanpeka nije pratilo i ograđivanje ovog prostora. Uskoro će, obećavaju nadležni u JP „Vodovod“ Majdanpek čitavo groblje biti ograđeno i time sprečen ulazak domaćih životinja.

Majdanpečko novo groblje nalazi se na obodu grada i o njemu brine JP „Vovodod“ Majdanpek. Nema, za sada, ni čuvara ni video nadzora, a kako širenje groblja nije pratilo i postavljanje ograde, dešavalo se da u groblje „ušetaju“ domaće životinje i naprave štetu.

U JP „Vodovod“ su, kako saznajemo, reagovali podnošenjem prijava policiji i veterinarskoj inspekciji. Utvrđeno je ko je vlasnik goveda koja su uredno obeležena i on je platio načinjenu štetu. I to ne jednom, nego dva puta, kaže za Danas direktor JP „Vodovod“ Majdanpek Slobodan Krajić.

-Vlasnik goveda platio je vlasnicima štetu koja je načinjena na spomenicima što nije bilo nimalo jeftino, ali bi trebalo da povede računa o njima da ne šetaju slobodno jer ugrožavaju i saobraćaj. Sve ono što je do nas kao preduzeća koje je zaduženo za groblje, mi ćemo uraditi, a građani ne treba da brinu jer imamo osiguranje, pa će šteta biti nadoknađena – kazao nam je Krajić.

Od njega saznajemo da je „Vodovod“ već nabavio žičanu ogradu koju će ojačati, kao i električnu pastiricu koje će biti postavljene čim to vremenski uslovi dozvole jer su ih u tome sprečile snežne padavine ove zime.

-Time ćemo ograditi groblje i sprečiti ulazak domaćih životinja, a u planu je postavljanje i video nadzora, čak razmišljamo i o angažovanju čuvara na groblju – rekao nam je direktor JP „Vodovod“ Majdanpek ukazujući da pre svega treba rešiti uzrok problema, a to je da se domaće životinje kreću slobodno i bez nadzora i da čine štetu i predstavljaju i opasnost za učesnike u saobraćaju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući vama, našim čitaocima.

Pozvali smo vas da nam šaljete priče i budete reporteri Danasa, hvala vam na poverenju i hvala vam što jeste.Ukoliko imate neku interesantnu vest, zanimljivu fotografiju, video klip ili želite da ukažete na komunalni problem u vašem gradu, javite nam se putem kontakt forme na portalu Danasa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari