Uskoro prvi mural jednom novinaru u Nišu: Sećanje na Milorada Doderovića 1Foto: Privatna arhiva

Savet za kulturno stvaralaštvo Grada Niša doneo je odluku da se na zidu zgrade u kojoj je živeo novinar Milorad Doderović postavi mural sa njegovim likom.

Biće to prvo ovakvo obeležje jednom novinaru u Nišu.

Inicijativu je podnelo Udruženje novinara Srbije, a realizuju je porodica, kolege i prijatelji ovog novinarskog doajena, dopisnika australijskog SBS radija na srpskom jeziku, publiciste, pisca i dugogodišnjeg člana Uprave UNS, koji je preminuo 30. decembra  2020. godine.

Sara Cincarević, predsednica Saveta za kuturno stvaralaštvo, kazala je da je na jučerašnjoj sednici odluka doneta jednoglasno.

„Rekli smo nakon usvajanja odluke da sedma sila ipak ima krila“, rekla je Cincarević za UNS, aludirajući na Doderovićevu knjigu „Sedma sila bez krila“.

Miloradova supruga Dragica Doderović je kazala da je zahvalna svima koji učestvuju i koji su na bilo koji način pomogli da se i na ovaj način održi sećanje na njenog supruga i podrži njegov rad i stvaralaštvo.

„ Milorad je bio oličenje poštenja, bio je dobar otac, dobar suprug, profesionalac u svom poslu i meni je čast i zadovoljstvo što sam s njim provela život. Kada bi ga videli na ulici, sugrađani su ‘vadili ruke iz džepova’. To govori koliko je poštovanje uživao“, rekla je ona.

Sednici Saveta je prisustvovala i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, inače nekadašnja novinarka, koja je, kako navodi UNS, takođe podržala ovakvu ideju, iako zvanično nije imala pravo glasa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari