Ustavni sud: Vanredno stanje proglašeno u skladu sa Ustavom

Ostavite komentar


  1. Ovakva odluka je bila poznata i onima koji su podneli zahtev za ocenu ustavnosti u momentu podnosenja zahteva … a i svima onima koji vide u kakvoj drzavi zivimo. Niko normalan ne bi od ovakvo suda ocekivao da „radi po zakonu“.

    1. Sta je se i moglo drugo ocekivati, kod uzurpatora i diktatora., ali eto mi, ovi koji su to pokrenuli, rade svoj posao, ….

      1. Kon je objasnio gde su načinjene greške 2009, ali nema ko da sluša. Vi toliko verujete da ste stvarno pametniji deo Srbije, da više ni ne razmišljate da li je ispravno to o čemu pričate. Ima tekst gde on kaže da je bilo pogrešno što je tada sve išlo preko tendera (koji su svakako namešteni – ovo sam ja dodao), da bi se ispoštovala forma, ali se onda mnogo kasnilo. Ko se bavio tenderima, zna koliko to traje. Sa našom birokratijom, verujem da bi Skuština uvela vandredno stanje negde počtekom maja, a proces nabavke opreme bi još uvek trajao, jer bi se tenderi poništavali dok ga ne dobije ko treba. Ipak sam više za ovo kako je odrađeno, iako možda nije bilo sve po zakonu. Priča o Skupštini je tek smešna. Vi bi da zaseda Skupština u koju ne dolazi opozicija, u kojoj sede sve sami partijski poslušnici, gde mislim na apsolutno sve, i na opoziciju i na vlast. I šta bi postigli time? Ishod bi bio isti, a izgubili bi par veoma značajnih dana. Ali, ipak ste vi „najpametniji deo Srbije“, ne možete da shvatite reči nas običnih smrtnika.

        1. @argh Nije tacno da je moralo da bude uvedeno vanredno stanje da bi se oprema nabavljala bez tendera. Zasto pisete o necemu sto ne poznajete?

  2. Ma uzaludno je tražiti mišljenje te institucije kad svi savršeno dobro znamo ko te odluke donosi i ko je najveći i najbolji pravnik u ovoj državi.

  3. Neće valjda Ustavni sud da se drži Ustava mo pijan plota.
    Ni Kavački ga se ne drži, pa zašto bi ga se držao Ustavni sud?

  4. Pokazalo se da su botovi i u Ustavnom sudu. Realno, nepoštovanje Ustava, zakona je isto kao da ih nemamo. Samim tim nemamo ni državu.

  5. Očekivali smo to i moj Stefan i ja…ovo je zemlja jednog čoveka i nema se šta ovome čuditi…

  6. Jedna od partijskih bandi, koja ne poštuje Ustav. Jedna od najvećih sramota starostavne države Srbije. Nikada ne mogu odgovarati toliko koliko štete nanose svojoj državi i nedužnim građanima Srbije.

  7. U tzv. ustavnom sidu sede vuciceve sluge koje za svoju podrsku njegovom rezimu i pravdanje ogromnog broja njegovih neustavnih poteza primaju iz budzeta ogromne plate.
    Setite se da su, pored ostalog, i neustavnu i nezakonitu vucicevu cetvorogodisnju otimacinu penzija proglasili – ustavnom i zakonitom!
    Registrovati njihova imena i dela – odluke koje su doneli od 2012.godine, i sve im pravno naplatiti, svakom pojedinacno, kad,uskoro, dodje vreme – kad ova kriminalna vlast prestane da postoji.

    1. Zanimljivo razmišljanje. Pretpostavljam da ih za ono pre 2012. treba nagraditi? Imajte na umu da su to uglavnom isti ljudi, i pre, i posle 2012. Želim Vam postaviti i jedno pitanje. Ako je smanjenje penzija protivustavno, kao što kažete, da li je protivustavno i njihovo povećanje? Naročito ako ono nije na realnim osnovama? Vidite, pre izbora 2012. DS je donela odluku o povećanju penzija, za koju je i sam premijer Cvetković mislio da je loša, jer novca nema. Ipak, Tadić je želeo da dobije izbore po svaku cenu, pa makar to bio i bankrot Srbije i penzije su povećane. Naravno, bankrot bi osetili građani, ne i političari. To vam je isti populizam kao ovih 100 evra, koji sada pljujete na sav glas. Ipak, postoji jedna bitna razlika, sada država stoji ekonomski mnogo bolje nego tada, kada je dug države u odnosu na BDPrastao iz godine u godinu, počevši od 2008. Objasniću Vam i zašto. Jedini premijer koji je pošteno radio i radio na realnim osnovama je Koštunica, pa je za vreme njegovog mandata dug najviše i smanjen i bio je na 30% BDP. Ovi iz DS su povećali plate i penzije zarad kupovine socijalnog mira. Novac od privatizacija je trebalo ulagati u infrastrukturu, da bi se privukli investitori. Umesto toga, onu su ga pokrali i potrošili za nerealne plate i penzije, pa su morali da ga pozajmljuju i dug je samo rastao i rastao. Dolaskom SNS-a, taj trend nije bilo moguće zaustaviti čarobnim štapićem. Nema fabrika, nema novca, a plate i penzije velike. Šta rade fabrike u takvoj situaciji? Otpuštaju radnike i smanjuju plate. Tako mora da se ponaša i država. Čak sam ja bio pobornik onoga što je hteo da uradi Lazar Krstić, matematičar i kratko vreme ministar finansija u vladi SNS-a. Momake je veoma pametan i pošten i hteo je da otpusti 200 hiljada radnika i još više smanji plate i penzije. Bilo bi teže 2-3 godine, ali bi onda imali veliki rast BDP iz godine u godinu i sada bi živeli bar 20% bolje. Međutim, Vučić je političar i znao je da bi tako izgubio vlast na prvim izborima, pa je napravio kompromis. Ipak, njima je cilj da ostanu što duže, da bi krali što duže.

  8. Neko veruje Ustavnom sudu u ovom sastavu, sa 4 bivsa stručna saradnika koji nikad nisu bili sudije. Smesno i strasno…

  9. Koji bre naš ustavni sud?!
    Gurnuli su mnoge provese u fioku ili neosnovano potvrdili presudu i prave se ludi, ne smeju da pisnu!
    Šta je bilo za Sava-malu, pravimo se ludi, šta je bilo za Gej-paradu-pravimo se ludi, šta je bilo za tužbe rarnih veterana-prave se ludi, i tako za X stvari se prave ludi!
    Banana država, pa što da se vlast i sudstvo ne majmunišu, njima svakako odgovara da se bahate i tako ponašaju jer ni kriminal im nije stran…

    1. Verujmo našem sudu, našoj vlasti i tome da bolje, mnogo-mnogo bolje živimo. Evo ja prosto ne znam šta ću sa parama, gde da ih potrošim?
      Kakve bajke za malu decu.
      Samo se promovišu i bez prestanka seru za medalju.

  10. O čemu mi raspravljamo..steašno.Koga bre briga više za te potpuno sad već nebitne stvari.Dok ne znamo kako da nađemo način kao ovu naprednjačku sektu da skinemo sa grbače,nekima se ovakvi naslovi još izgleda čine bitnim

    1. Borise, nemas predstavu koliko nisi u pravu. Da sudije i tuzilastvo rade svoj posao, bila bi dovoljna samo minimalna pomoc policije, i odavno bi sav ovaj otpad bio u zatvorima, ne bismo ga ni skidali sa vlasti, vec citali u novinama koliko je ko od njih dobio godina zatvora.

  11. Da, nije bila ni otimačina penzija i plata u državnim firmama… I još smelost da šalje gospodin-vladar SNS na kućne adrese zahvalnicu, čisto bahaćenje i podjebavanje!!!
    Alo bre, ko je dao-otimali ste, to nigde nema sem u ovij banana državi. I sada treba da sam Vam zahvalan za državnih 100€ što ste mi dali, kao da je vaš novac, a oteali ste samo meni nekoliko hiljada € !!!
    Naravno da nema veze sa mozgom pričica da se time spasila država od bankorta. Alo bre, pa sve ste živo rasprodali, doveli tj. platili i preplatili strance da otvore ovde firmu, a drzavnim novcem platili nase radnike, sve da bi se promovisali!
    Samo lud i bidala čovek ne vidi ye sve vaše triper kriminalne kombinacije za ovih 8 godina!
    Majmunišite se, al videćemo i dokle i da li bez odgovornosti…
    Kada se bude sudilo za zloupotrebe, tada će ovo biti normalna Srbija, dotle-banana od države kojom vladaju majmuni !

    1. Još da živim ovoliko, naš narod neće videti normalne politučare koji će se boriti za svoj narod.
      Pa ovi čim su preuzeli vlast odmah su počeli bahato, ko vas jebe što ste za nas glasali i preokrenuli priču.
      Otimačina na bezbroj načina.
      Prozivajući stanivništvo srbije da su lenčuge, eto i On je stanovnik ali jako vredan jer da može ne bi ni zaspo da ne gubi vreme, trči na sve strane da sklapa kojekakve dilove na štetu države a u sopstvenu korist. Njegova kampanja nije ni prestajala, pa tako se i sada promoviše za izbore iako ne može jer nema pravo da se kandituje…
      I dupe daje samo da bude u centru oažnje da ne bi izgubio vlast, jer možda, al samo možda bude odgovarao u ovoj državi za kojekakve zloupotrebe.
      Zabole me više za korumpirane ljude i za samu vlast.
      Znam da glasati za nijedne majmune u ovoj banana državi neću. Nastavite da otimate i radite šta vam je volja

  12. Mislim da u ovoj zemlji mnogi ne shvataju šta je objektivno novinarstvo. Informer, Pink i ostala smeća nikada i nisu. Za N1 i Novu ne mogu reći da su smeća, jer su mnogo kulturniji, ali ni malo objektivni. Danas ostaje kao neki svetionik objektivnosti, ali i u njemu ima tekstova koji su veoma problematični, kao što je ovaj. Poslednji pasus je klasičan primer neobjektivnosti. U jednoj od rečenica se kaže: „Brojni stručnjaci upozorili su da je i samo uvođenje vanrednog stanja bilo neustavno“. Zašto onda niste napisali da postoje i brojni stručnjaci koji kažu da nije neustavno. Ja želim normalnu Srbiju, ali to nije Srbija gde sam u pravu samo ja i oni koji misle kao ja. To imamo sada, a imali smo i za vreme Tadića, a to želi i Đilas. Želim Srbiju gde možemo normalno da pričamo i zajednički dođemo do zaključka, koji je nekada ono što ja želi, nekada što neko drugi želi, a nekada nešto sasvim treće, jer niko od nas nije bio u pravu.

  13. Ustavni sud sudi po Ustavu koji im je Vučić dao. U njemu stoji da Kosovo nije srpsko, da predsednik vodi državu, da tužilaštvo ne radi, da je dozvoljen sukob interesa itd. A za nas „ostale“ važe samo strogi zakoni, ako ne volimo predsednika.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.