Trideset godina postojanja i rada obeležio je inđijski Centar za socijalni rad. Formiran je 1982. godine sa zadatkom da kao samostalna i stručna ustanova rešava socijalne probleme i obezbeđuje zadovoljavanje potreba građana iz oblasti socijalne zaštite.

Tokom svih godina u ovoj ustanovi sprovodili su se različiti projekti koji su bili pre svega u službi građana, kojima je u nekom trenutku bio potreban jedan od vidova socijalne pomoći.

Centar za socijalni rad trenutno broji oko četiri hiljade korisnika, a proteklih 30 godina njihove usluge koristilo je preko 10.000 stanovnika inđijske opštine. Svih ovih godina imali su podršku resornog ministarstva, koje ih svrstava među dobro organizovane ustanove. Veliku ulogu u celom uspešnom procesu socijalne zaštite odigrala je i inđijska lokalna samouprava, koja je u svim projektima vezanim za socijalnu zaštitu uzela učešće, a proslava tridesetog rođendana bila je prilika da se sagledaju rezultati tih aktivnosti.

U narednom periodu iz inđijskog Centra za socijalnu rad najavljuju nove projekte i kvalitetniju socijalnu zaštitu za sve svoje korisnike, što je i prioritet svih nivoa vlasti u inđijskoj opštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari