Uz korona virus i epidemija lažnih vesti

Preko društvenih mreža i tabloida sve više glasina o smrtnim slučajevima od virusa iz Kine

Ostavite komentar


  1. Pitanje je vremena kada ce korono virus stici i u Srbiju. Dali se radi o preuvelicavanju bolesti? pa i nebi se reklo posto je smrtnost oko 3% od zarazenih, sto se moze videti iz podataka o zarazenim i preminulim. Oko 15% gradjana zarazenih imaju teske simptome, te se moraju zbrinuti u bolnici, Ako znamo da je kod nas populacija vecinom stara, mladi davno pobegli, a pri tom neugranjena, neotporna, slabog zdravstvenog stanja /zbog siromastva, otimanja penzija i sl./ onda nam se ne pise dobro.

  2. Svaka epidemija je, ne samo problem organizovanosti službi javnog zdravlja, već i socijani, i psihološki, i ekonomski, i politički problem. I tako sa epidemijom korona virusa, moguće je da društvene mreže budu pune lažnih vesti, iz različitih razloga. U Srbiji, i sa korona virusom i bez lažnih vesti, ima sumnji u efikasnost tima premijerke A. Brnabić. Setimo se prošlogodišnje posete Predsednika Srbije, u eri sezonskog gripa (bez zaštitne maske na licu) Hematoonkološkom odseku Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije, koju je organizovao ministar Z. Lončar. Šta tek reći o prekjučerašnjoj poseti ministra I. Dačića Pekingu, koji je izrazio svoju empatiju prema kineskom narodu, ali do sada nije uspeo u razgovoru sa uvaženim prijateljima, da izdestvuje da kineske fabrike u Smederevu i Boru ugrade filtere, ne bi li se umanjila prekomerna zagađenost vazduha koja truje ljude u Pudunavskom okrugu i istočnoj Srbiji.

  3. NEMA MASKI PA ŠTA
    Ovo je retka prilika da narod vidi, kako je Vučić uništio zdravstvo i osiromašio Srbiju. Vučić neće obezbediti građanima ni ono osnovno, a to su maske protiv Korona virusa. Ko ovo ne vidi njemu ni te maske ne trebaju…
    P.Sajdžo 2020

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.