Do velikog finala Lige Evrope u Torinu klubovima koji će se boriti za pehar ostalo je da odigraju još tri utakmice, a ko će imati priliku da se bori za prolaz u odlučujući meč biće poznato večeras kada dobijemo imena četvoro polufinalista. Bazel je jednom nogom već na toj stepenici jer mu u Valensiji u revanšu četvrtfinala preostaje da odbrani veliku prednost sa svog terena (3:0), dok će u ostalim mečevima biti sve otvoreno.


To pre svega važi za drugi susret u Španiji u kojem će Sevilja pokušati da nadoknadi jedan gol zaostatka i u duelu dva bivša osvajača ovog takmičenja eliminiše Porto. Večerašnji rivali su praktično u istom položaju, odnosno da pokušaju da osvoje trofej u drugom po rangu takmičenju Starog kontinenta. Međutim, nastojaće i da sačuvaju snage za domaće prvenstvo u kojem se bore da sledeće sezone igraju takođe Ligu Evrope, s tim da Porto ima i šanse da se domogne Lige šampiona kroz kvalifikacije.

Imperativ da ne bude poražen imaće Juventus, koji je savladao Lion u Francuskoj (1:0), pa pred današnjih verovatno 90 minuta ulazi sa blagom prednošću. Međutim, pred crno-belima je dodatni teret da stignu do finala koje će se igrati upravo na njihovom stadionu i potom pred svojim navijačima pokušaju da podignu trofej.

Slično razmišlja i Benfika, koja je istim rezultatom savladala AZ Alkmar u Holandiji, a takođe ima osetnu prednost u domaćem prvenstvu ispred prvog pratioca. Ovaj meč biće interesantan i zbog mogućnosti da se na terenu nađe više igrača iz Srbije. Nemanja Gudelj odigrao je svih 90 minuta u porazu svoje ekipe u prvom meču, pa nema sumnje da će i sada istrčati na teren, dok je Lazar Marković bio u igri poslednjih 15 minuta. Jedan od naših najbolji internacionalaca bio je akter celog susreta i pobede nad Rio Aveom (4:0) u minulom kolu portugalskog prvenstva, dok je Filip Đuričić ušao sa klupe. To bi ujedno mogao biti i konačan spisak naših predstavnika s obzirom da je Ljubomir Fejsa povređen, a Miralem Sulejmani u poslednje vreme retko dobija priliku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari