Valjevski novinari napustili su juče sednicu Gradske skupštine zbog uvreda pojedinih odbornika koalicije na vlasti, a novinare je podržala opozicija – odbornici DS i LDP.


Sednicu su napustili izveštači Politike, RTS, nedeljnika Napred, VTV, Radio Patka, Radio 014, mesečnika Revija Kolubara i Bete, a u sali su ostali novinari Radio Valjeva i privatne TV Marš, koji prenose sednicu.

Incident se dogodio kada je odbornik Grupe građana Pobeda Slobodan Gvozdenović neprimereno reagovao na to što je urednica Radio Patka Darija Ranković uzela svoj diktafon sa skupštinske govornice.

Podržali su ga odbornici i simpatizeri Pobede, koji su blokirali radno predsedništvo Skupštine, a zamenik gradonačelnika Dragoljub Krstić (Pobeda) je iz sale novinarku Ranković nazvao „ološem“.

Predsednik valjevske skupštine Mihailo Jokić (SNS) objavio je pauzu, posle koje je obećao bolje uslove za rad izveštača kako bi se „predupredile slične situacije“.

Urednica Radija 014 Slavica Savić Vujanac je u ime izveštača rekla da se takav incident ne pamti u valjevskoj skupštini i da će novinari u znak protesta napustiti sednicu. Potom su skupštinsku salu napustili odbornici DS i odbornica LDP Radmila Novaković, spikerka Radio Valjeva u penziji. Ona je rekla novinarima da se više „ne oseća sigurnom“ u skupštinskoj sali.

Jučerašnja sednica počela je 17. decembra, ali je odmah i prekinuta na zahtev SNS zbog „važnih i neodložnih konsultacija“.

Na dnevnom redu su budžet i pojedina kadrovska rešenja, ali većina novinara nije ni dobila ni poziv, ni dodatni materijal za današnju sednicu gradske skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari