Vanja i Anica najbolji mladi pesnici manifestacije "Pesnička štafeta" u Zrenjaninu 1Foto: GNB Zrenjanin

Svečanim dodelom nagrada na platou ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ završena je 48. „Pesnička štafeta“, tradicionalna manifestacija za decu.

Nagrađeno je 12 učenika za najbolje pesme. Prvo mesto među nižim razredima osnovne škole zauzela je Vanja Pandurov, učenica trećeg razreda OŠ „Vuk Karadžić“ iz Konaka, za pesmu „Zvono“.

Prvo mesto među višim razredima osnovne škole zauzela je Anica Grbić iz sedmog razreda OŠ „Dositej Obradović“ iz Zrenjanina, za pesmu „Muška pesma“.

Pesnik domaćin manifestacija ove godine bio je Uglješa Šajtinac. On i bibliotekari Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ deset dana su putovali, družili se i razgovarali sa osnovcima.

Gostujući književnik imao je prilike i da čuje pesme koje su napisali đaci povodom ovogodišnje manifestacije i da uživa u brojnim programima dobrodošlice koje su mu oni pripremili.

Više od 2.000 pesama napisano je povodom ovogodišnje manifestacije. U uži izbor ušlo je 200 pesama, a na završnoj svečanosti nagrađeno je najzanimljivijih 12 radova. Dodeljuje se šest nagrada za učenike nižih i isto toliko za učenike viših razreda osnovnih škola.

„Pesnička štafeta“, manifestacija od značaja za Grad Zrenjanin, i ove godine realizovana je uz podršku Grada Zrenjanina, Ministarstva kulture i informisanja, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari