Fudbalska prvenstva Srbije odavno nisu kvalitetna, atraktivna ni gledana kao mnoga u Evropi, ali tekućoj Jelen Super ligi ne manjka uzbuđenja i neizvesnosti. I to ne samo u večitoj šampionskoj trci Partizana i Crvene zvezde.

Zanimljive su i paralelne borbe za mesta koja vode u kvalifikacije za Ligu Evrope i opstanak u domaćoj eliti. U oba slučaja s dosta učesnika, s manje više sličnim šansama za uspeh. Čukarički je s tri vezane prolećne pobede „iskopirao“ svoj furiozan jesenji start, zbog čega je jedini privatizovan klub u zemlji trenutno na čelu kolone potencijalnih predstavnika naše zemlje na međunarodnoj sceni ovog leta. Prate ga Vojvodina, s „toplo-hladno“ rezultatima u nastavku šampionata, još neubedljivija Jagodina i Novi Pazar, čiji učinak varira iz meča u meč. Lista realnih kandidata za izlazak u fudbalsku Evropu završava se s Radničkim iz Niša, čija se forma uklapa u opšti „kreni, stani“ trend, a u prilog prognozi da će ova jednačina s prilično nepoznatih biti kasno rešena ide i odstojanje nabrojanih timova, koje maksimalno iznosi pet bodova, koliko Čukarički (31) beži Nišlijama (26).

„Vatre“ ima i tek će je biti i među brojnim konkurentima za ispadanje iz JSL. S izuzetkom trilinga Spartak – Voždovac – Napredak, raspoređenog od osme do deset pozicije, niko iz „donjeg doma“ ne može da sigura da će se i sledeće sezone takmičiti u najjačoj domaćoj konkurenciji. Sloboda Point (s 19 bodova), OFK Beograd, Radnički 1923, Donji Srem, Javor Matis i Rad (15) pokušavaju da izbegnu poslednja dva mesta i direktnu eliminaciju iz JSL, ali i prvu poziciju iznad njih, jer ona vodi u neizvestan baražs trećeplasiranom ekipom Prve lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari