Veraldi izašao iz komisije za doktorat Malog

Veće grupacije društveno-humanističkih nauka bez kandidata koji bi učestvovao u analizi osporene doktorske disertacije gradonačelnika Beograda

Ostavite komentar


  1. Tačno je da se postupci za utvrđivanje plagijata sprovode selektivno. To najbolje potvrđuje slučaj aktuelnog dekana Tehnolosko-metalurskog fakulteta protiv koga je Etičkog komisiji dostavljeno više informacija koje se odnose na plagiranje i krivotvorenje rezultata u doktoratu, monografiji i udžbeniku sa kojima se birao u najviša nastavna zvanja, stigavsi tako do dekanske pozicije. Dobro je da su ga bar izbacili iz Etičke komisije Univerziteta u Beogradu.

  2. Јавна тајна, тржиште диплома Србије цвета, зависно од жеље и амбиције купца! Јесмо ћорави?

  3. Ljudi, imajte razumevanja za profesora Veraldija, izgleda da ga je udarila "akademska promaja", zato se "elegantno oprostio" od pokušaja da dokaže ono što je svima jasno. Dokrorat ima politički sertifikat i kao takav ne podleže akademskoj valorizaciji od strane stručne javnosti. To je novina u našoj akademskoj zajednici… Sve ima svoju cenu (pa i plagirana disertacija) samo nema vrednost…

  4. Što više vreme odmiče stvara se više lažnih akademaca. Kada jednom verifikovan plagijator (novokomponovani lopov-lažov) počne da proizvodi nova pokolenja "stručnjaka" ili "stručno" rukovodi javnim resursima, država biva opljačkana a građani postaju sve nepismeniji, neobrazovaniji i podložniji uticaju kriminalaca (koji su takvim vremenima, obično, na vlasti). Mnogi pametni ljudi sa ovih prostora su upozoravali da će nas "sahraniti" bašibozuci i drugi propaliteti, kada se dokopaju vlasti. Ali šta vredi, mi i dalje držimo glave duboko u pesku (u našem slučaju u govnima) … Živeo kukavičluk, on nas drži tu gde jesmo.

  5. Zašto si narode toliko zapeo da osporiš doktorsku titulu Siniši Malom. Da Siniša nije na toj funkciji na kojoj jeste (kao i dr Stef.), niko ne bi ni primetio da je Siniša doktor. Ne bi primetio zato što je njegov doktorat beznačajan u naučnom smislu (ko ga citira, ko ga u naučnoj zajednici spominje? Niko!) Najveći gubitnik je fakultet na kojem je doktorirao.
    Sećam se priče kada sam bio mlad. Govorili su: u Nemačkoj nije važno koju školu imaš, nego koliko znaš da radiš. Sad je to došlo i ovde. Biće doktora sve više, ali stručnjaka koliko i do sada ili manje ako se isele. Jednom rečju: kada kažete "doktore Siniša" kao da ste rekli "gospodine Siniša". Koliko je doktor, toliko je i gospodin. Narode moj, nemoj da te zamajavaju!

  6. Наместо повученог,предлажем Др Томислава!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.