Veroučitelji i dalje bez stalnog zaposlenja

Javna rasprava o Nacrtu zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja

Ostavite komentar


  1. Veroučitelje iz škola treba odstraniti na beskonačno neodredjeno vreme.

  2. VeroNauka? Nauka malo sutra.
    Šta će to u školama uopšte?
    Veroučitelji nek se uposle negde gde je dogma dobrodošla.

  3. Верска настава је обавезан или изборни предмет у свим земљама ЕУ осим у Словенији и Француској. Право родитеља да им деца буду образована у складу са верским убеђењима родитеља, односно право на верску наставу регулисано је међународним конвенцијама, повељама и декларацијама чији потписник је и Република Србија. Децу нико не тера на верску наставу. Статус наставника верске наставе је већ 16 година противуставан, јер им закон не даје могућност за заснивање радног односа на неодређено време, као осталим запосленима. Хвала Унији која једина од 4 просветна синдиката указује на ову дугогодишњу дискриминацију.

  4. Ovde se stalno barata poluistinama, sto ce reci da mnogi lazu. Dakle veroucitelji NISU ucitelji. Njih u skole salje Crkva i nemaju odgovarajuce strucno obrazovanje.Jedina obaveza koju imaju prema skoli je prisustvo sednicama veca. U 99% slucajeva to su zene, jer je nasa Crkva dozvolila i zenama da studiraju Bogosloviju, ali im NIJE dozvolila da budu svestenici. I onda, da bi bar nekako tu idiotariju zakamuflirala, ona te zene salje u skole. Zato, sta god da pisu razni znalci, u jednoj SEKULARNOJ drzavi, ko hoce na veronauku neka ide u svoju Crkvu.

  5. Verska nastva nije u tom smislu obavezna u EU. Postoji predmet: Religija koji predaju normalni nastavnici koji su u visoj pedagoskoj skoli imali i taj predmet. Sadrzina te nastave je objasnjavanje svih religija sveta i opsta etika. Taj predmet nije obavezan u skolama EU. Ne moze se poistovetiti sa veronaukom, kojoj i nije mesto u skoli. Pogotovo, nije mesto popovima tamo.

  6. Za 11 godina sam postigao više od 200 nagrada sa svim uzrastima učenika, iz 6 različitih oblasti, nagradu za mentora darovitog učenika Vlade AP Vojvodine, nagradu za stručni doprinos radu sekcije i za osnovnu, i za srednju školu od Ministrstva prosvete. Šk. 2011/12. sa učenicima osvojio 1.2.3. mesto na smotrama iz Kalendara ministarstva prosvete, nagrade u inostranstvu, regionu, Srbiji… Radovi mojih učenika su prevođeni na 5 jezika… Izdao sam knjigu učeničkih radova, okrečio obe škole u kojima sam radio… Imam više nominacija za najboljeg edukatora u Srbiji, ucestvovao sam u na Glabal teacher… A završio sam BF SPC, i predajem Veronauku… Kako to?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.