Grad Požarevac, Turistička organizacija i Baletski studio „Amadeus“ već nekoliko meseci intenzivno pripremaju drugi međunarodni Požarevački karneval. Prethodne godine je u ovoj pratećoj manifestaciji učestvovalo 500 karnevalista, odnosno 22 grupe a već ove godine učestvuje dvostruko više grupa pa će se u karnevalskoj povorci i na glavnom trgu naći oko 1. 500 veselih ljudi i dece.

– Veliki karneval u Požarevcu odigraće se u subotu, 28. avgusta sa početkom u 19 sati. Prvo ide svečano otvaranje sa podizanjem zastave, a potom kreće velika međunarodna karnevalska povorka u kojoj će se naći naši gosti iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Rumunije… a biće tu i prijatelji iz karnevalskih gradova Srbije, iz Vrnjačke Banje, Beograda, Pančeva, Šapca, Leskovca… Zadovoljstvo mi je da najavim i nešto novo u ovogodišnjoj organizaciji karnevala, pored velike karnevalske povorke u Požarevcu, sutradan, 29. avgusta, u 12 sati priredićemo i malu, dečju karnevalsku povorku u Kostolcu. Učestvovaće 25 grupa, biće u njoj deca iz požarevačkih i kostolačkih vrtića, osnovci škola „Kralj Aleksandar Prvi“ i „Dositej Obradović“ iz Požarevca i „Jovan Cvijić“ iz Kostolca kao i tri ‘’Amadeusove’’ grupe. Naravno, i u ovom slučaju ništa bez gostiju, leskovačkih mažoretkinja, pančevačkog orkestra koji će predvoditi ovu povorku, zatim grupa iz Vrnjačke Banje. Namera nam je da članovi grupa koje ubuduće budu učestvovale na dečjem karnevalu, ponesu sa sobom po jednu sadnicu koju će zasaditi u Kostolcu i tako učestvovati u stvaranju parka malih karnevalskih prijatelja, saznajemo od umetničkog kreatora Festivala i rukovodioca Baletskog studija „Amadeus“ Maje Skenderović Bonić.

Nakon karnevalskih povorki, „Amadeus“ će u nedelju, 29. avgusta na Gradskom trgu prirediti svojim sugrađanima celovečernji koncert. Početak je u 20 sati, a učestvuju svi članovi Studija počev od najmlađih (tri godine), pa do devojaka (20 godina starosti). Biće i gostiju, u prvom redu Leontina sa svojim „čarolijancima“ i mnogi drugi čija se imena čuvaju za iznenađenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari