Vesić brani spomenik koji niko ne napada

Sagovornici Danasa kritični prema izjavi zamenika gradonačelnika Beograda

Ostavite komentar


  1. Kako je dobro gledati bitku, za budzetske novce….
    I kakvo je zadovoljstvo u zivotu ne zavisiti od budzeta, grantova, donacija…
    Biti slobodan, biti samo svoj…

  2. spomenik je promasaj stoleca, mada jos nije prosla cetvrtina, kad-tad ce morati da bude premesten, mozda u neki buduci Muzej nesporazuma, ali necemo da ga rusimo dok se treceg aprila budu prebrojavali glasovi, kao sto su porucioci i placaoci ovog spomenika ucinil sa Savamalom, dakle, nece biti potreban bedem ljubavi, kao kad je pocelo hapsenje Milosevica

  3. Megalomanski, anti-estetski, poput glomaznih spomenika Lenjinu, samo sa dozom pseudoreligioznog kiča. Razbijeni vizantijski šlem implicira da je Srbija nastala kao divljačna državica na ruševinama superiorne civilizacije. Šlem takođe ima antihrišćanske, gnostičke karakteristike jer podseća na razbijeno jaje koje je čest gnostički simbol razaranja starog da bi se rodio novi svet. Vladar koji je očito u prvoj verziji nosio krst, sada preti mačem. Pitam se da li se autor spomenika slatko smejao na račun divljačnog, rušiteljskog plemena kome je uzeo milione za uvredu u obliku spomenika.

  4. Kako izgleda ovaj spomenik ili ga je Vesić nacrtao ili onaj koji je radio spomenike po Skoplju.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.