"Vidimo se i za 25 godina" - Danas proslavio jubilej 1Foto: Danas

Danas je u beogradskom klubu Fabrika večeras proslavio svoj jubilej – 25. godina postojanja, a tom prilikom su dodeljene nagrade, a gostima su se obratili istaknuti novinari našeg lista.

Prikazan je i trejler dokumentarnog filma povodom 25. godina Danasa, koji je autorsko delo Vojislava Stevanovića, novinara N1 televizije.

Tokom ceremonijalnog dela proslave dodeljene su nagrade koje nose ime Nikole Burzana i Stanislava Staše Marinkovića.

Nagrada koje nosi ime istaknutog  jugoslovenskog novinara, dugogodišnjeg novinara urednika Borbe i jednog od osnivača dnevnika Danas, a koje su dodeljuje najboljem novinaru zaposlenom u našem listu, otišla je u ruke koleginice Vesne Andrić.

"Vidimo se i za 25 godina" - Danas proslavio jubilej 2
Foto: Danas

Nagradu, koju je dobila jednoglasnom odlukom žirija, dodelio joj je Aleksandar Milošević, urednik ekonomske rubrike Danasa, koji je bio i deo žirija. Milošević je rekao da je Andrić svoju nagradu zaslužila svojim istaknutim radom kojim ne dozvoljava da se novinarstvo i prosveta banalizuju.

Vesna Andrić se zahvalila kolegama i urednicima.

„Nadam se da će ovaj novi Danas nastaviti istim putem kojim su se vodili naši osnivači“, rekla je ona.

Nagradu Stanislav Staša Marinković dobila je novinarka Tamara Skrozza, takođe jednoglasnom odlukom.

Skrozza je navela da se ovih dana pitala da li bi Staša Marinković bio zadovoljan.

"Vidimo se i za 25 godina" - Danas proslavio jubilej 3
Foto: Danas

„Hvala vam, ljudi. I ovom vremenu propadanja mislim da je rođendan svakog medija i svakog novinara poduhvat. Želim vam još puno jubileja. Velika mi je čast. Dva dana se pitam da li bi Staša bio zadovoljan time što sam ja dobitnica. Do kraja svoje karijere ću se truditi da ne uprljam uspomenu na njega i druge velike novinare“, poručila je Skrozza.

Urednica rubrike Društvo u Danasu Safeta Biševac, koja je u našem listu od onog prvog 9. juna 1997, kada je poduhvat zvan Danas započeo.

Biševac se našalila rekavši da u poslednje vreme sa koleginicom i prijateljicom Jasminom Lukač, urednicom političke rubrike Danasa, sve više se seća tih stari dana, te dodala da joj liče na partizane kada pričaju o ratnim sećanjima.

„9. jun 1997, kao da je bio juče, a sa druge strane kao da slavimo 25 godina. Naš najveći kvalitet zbog kog i radim ovde je to što smo skup pristojnih ljudi, a takvi smo jer su takvi bili i osnivači naših novina. Dužnost nam je da Danas takvim očuvamo. Imamo sreće da imamo mlade novinare koji će nastaviti da čuvaju Danas koji je bez lažne skromnosti najbolji dnevni list u Srbiji. Trudimo se da se modernizujemo i sigurna sam da se vidimo ovde naravno sledeće ali i i za 25 godina“, rekla je Biševac.

"Vidimo se i za 25 godina" - Danas proslavio jubilej 4
Foto: Danas

Iznenađenja su priređena onima koji su poput Biševac u Danasu svih 25 godina. To su Nikolina Stojadinović, Zlatija Vuković, Svetlana Kapošvarac i Dragan Stošić.

Aleksandra Subotić, izvršna direktorka United Media, čiji je naš list deo od prošle godine, čestitala je jubilej i poručila da je UM vrlo brzo pronašao zajednički jezik za Danasom koji, kako je navela, od momenta ulaska u porodicu UM nije na istom mestu kao rada jer je prepoznao značaj digitalne transformacije što je dovelo do toga da se Danasov portal nađe među 10 najčitanijih u Srbiji.

Među onima koji su došli da zajedno sa nama proslave jubilej bili su i Zoran Kesić, Zoran Vuletić, Danilo Mašojević, Nataša Miljković, Olivera Kovačević, Zdravko Ponoš, Branislav Grubački Guta, Dušan Lj. Milenković, i drugi, ali pre svih oni koji su Danas godinama gradili naši novinari, urednici, osnivači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari