Više javno tužilaštvo predložilo kaznu doživotnog zatvora za Vranjanca okrivljenog za ubistvo supruge 1VJT u Vranju, foto: Dušan Pešić

Više javno tužilaštvo (VJT) Vranju predložilo je kaznu doživotnog zatvora za okrivljenog D. P. (46) iz ovog grada, za učinjena dela teško ubistvo, kao i za dva krivična dela nasilje u porodici.

Kako navode iz VJT, ovaj Vranjanac je optužen da je 23. marta prošle godine „sa umišljajem lišio života svoju suprugu, sada pokojnu S. P, koju je prethodno zlostavljao“.

„On je optužen i zbog dva krivična dela nasilje u porodici, koje je, 6. marta 2022, učinio nad svojom, tada maloletnom i punoletnom ćerkom“, saopštili su iz VJT.

Krivični postupak protiv D. P. pred Višim sudom u Vranju je završen.

„D. P. je teško ubistvo učinio u stanju smanjene uračunljivosti ali, ne i bitno, u stanju povišene emocionalne napetosti usled alkoholne opijenosti. Prethodno je, dugi niz godina, zlostavljao svoju, sada pokojnu, suprugu i decu, koja se i dalje plaše za svoj život, a tri meseca nakon kršenja hitne mere nasilja u porodici lišio je života svoju suprugu“, navode iz VJT.

Takođe se ističe da je „prethodno osuđen pravnosnažnom presudom Osnovnog suda u Vranju, zbog dva krivična dela nasilje u porodici, na štetu svoje pokojne supruge i majke“, pa je, zbog svega navedenog, „VJT u Vranju, u završnoj reči, predložilo sudu da se optuženom D. P, za učinjena krivična dela, izrekne kazna doživotnog zatvora“.

Objavljivanje presude optuženom zakazano je za 10. mart, u Višem sudu u Vranju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari