Više tužilaštvo u Vranju zatražilo pritvor za Anđelu S. nakon njenog saslušanja 1Foto: Dušan Pešić

Na saslušanju u Višem tužilaštvu u Vranju, Andjela S. iz Predejana, koja je bila u „golfu“, koji se nedavno survao u Južnu Moravu, priznala je izvršenje krivičnog dela izazivanja saobraćajne nesreće sa dva smrtna ishoda, potvrdila je za Danas Viši tužilac u Vranju Danijela Trajković.

– S obzirom na mogućnost uticaja na svedoke, kao i da je došlo do uznemirenja javnosti, tužilaštvo je zatražilo određivanje pritvora osumnjičenoj, o čemu će se izjasniti sudija za prethodni postupak – navela je Trajkovićeva.

Ona navodi da je tužilaštvo, u dosadašnjem toku istrage, došlo do saznanja da je osumnjičena Andjela S. koja je upravljala vozilom marke „golf“, a koji je probio ogradu mosta i sa dvadeset metara pao u korito Južne Morave u „trenututku nesreće bila pod dejstvom alkohala“.

Tužilac ukazuje i na činjenicu da je zatraženo „dodatno vrštačenje na količinu alkohola“, kao i mogućnost „prisustva drugih supstanci u krvi“.

Predsednica Višeg suda u Vranju Dragana Ilić Marković potvrdila je za Danas da je „saslušanje osumnjičene Andjele S.po zahtevu tužilaštva za određivanje istražnog pritvora završeno i da će sud u narednih sat vremena doneti odluku po ovom zahtevu“.

U saobraćajnoj nesreći koja se u subotu desila na regionalnom putu Vladičin Han – Predejane, kada je vozilo marke „golf“ sletelo sa mosta u korito reke Južne Morave, dve osobe stare dvadeset godina su izgubile život, a dve, uključujući i osumnjičenu, prošle su sa lakšim povredama.

Za ovo krivično delo Kazneni zakonik Srbije u skladu sa članom 297.stav prvi predvidja kaznu zatvora od dve do 12 godina zatvora.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari