Viši sud u Zaječaru potvrdio presudu Osnovnog suda u korist novinara Stojanovića 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Viši sud u Zaječaru doneo je presudu kojom je kao neosnovana odbijena žalba punomoćnika tužilaca i potvrđena presuda Osnovnog suda u Zaječaru u slučaju novinara Miljka Stojanovića, preneo je danas portal Glas Zaječara.

Odlukom prvostepenog suda, odbijen je tužbeni zahtev za naknadu štete zbog povrede časti i ugleda, odnosno pretrpljene duševne bolove.

Tužioci su protiv Stojanovića podneli zahtev za naknadu materijalne štete, zbog objave koju je Stojanović postavio na svom fejsbuk profilu reagujući na odgovor tužilaštva na krivičnu prijavu koju je podneo protiv lica koja su ga verbalno napala na skupu Srpske napredne stranke koji je održan u Vratarnici.

Novinar Miljko Stojanović napadnut je verbalno tokom održavanja skupa Srpske napredne stranke u Vratarnici, kada mu je uskraćeno pravo da u svojstvu novinara izveštava o ovom skupu.

Povodom tog incidenta Miljko Stojanović je dao izjavu u Policijskoj upravi u Zaječaru, a javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu protiv lica koja su napala Stojanovića kao neosnovanu, jer u zapisniku, odnosno službenoj belešci sačinjenoj nakon održanog skupa nije bilo navedeno da se pomenuti incident odigrao.

Stojanović je rekao da je samo radio svoj posao. „U ovom procesu od žrtve, gde sam u Vratarnici, samo radio svoj posao, postao sam čovek koji je vređao organe reda. Ovom presudom se sada vidi da moja namera nije bila da nekog uvredim, već samo da ukazem da policija nije radila svoj posao“, izjavio je Miljko Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari