Vladika Grigorije: Nervira me naglašavanje brojke od sedam miliona, Srba koji ne žive u Srbiji ima makar duplo više 1Vladika Grigorije Foto: FoNet/ TV FoNet

Pomalo me nervira što se mnogi pitaju kako jedna mala zemlja od sedam miliona stanovnika može da iznedri vanserijske sportiste, napisao je danas na Instagramu Vladika Grigorije.

„Prvo, Srba koji ne žive u Srbiji ima makar duplo više, a drugo, važnije i bolnije, jeste zaborav miliona Srpkinja i Srba koji su u 20. vijeku nasilno i prerano poslani u smrt. Da toga nije bilo, koliko bi se generacija do sada rodilo? Ko umije da računa, pitanje nije teško“, naveo je on.

Vladika Grigorije je pojasnio zašto ga to nervira.

„Možda me to naglašavanje brojke od (svega) sedam miliona nervira i zato što ne vjerujem u smrt, niti u to da su oni što su pod zemljom mrtvi. Usudio bih se reći da baš oni svojom onozemaljskom egzistencijom više utiču na ovu stvarno zadivljujuću pojavu kojoj svjedočimo godinama“, napisao je on.

Vladika je uz ovaj tekst postavio i fotografije Nikole Jokića i Novaka Đokovića sa nedavno osvojenim trofejima.

„Inače, moje mišljenje o uskogrudom nacionalizmu je kao i o ograničenom bezbožništvu – jako loše. Ali ovo iznad rekoh kao Srbin koji vjeruje u Boga živih…“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari