Vlast i dalje ćuti o tačnom broju žrtava bombardovanja

Danas se navršavaju 22 godine od početka NATO intervencije u SRJ

Ostavite komentar


  1. Da li su podaci FHP tacni. Zašto drzava ne izadje sa imenima stradalih

    1. Verovatno su 99% tačni, jer su dobijeni od porodica nastradalih. Da ne bude zabune ovo su podaci o stradalima usled direktnog dejstva NATO-a, posebno se broje oni koji su stradali u ratu izmedju VJ, MUP i OVK. Država ne izlazi sa podacima, da bi imala prostor da manipuliše sa žrtvama i njihovim brojem.

  2. LAŽ!!!
    Pre agresije nije bilo proteranih Albanaca! Još u oktobru 1998. u Albaniji i Makedoniji su bili podignuti izbeglički centri za njihov prihvat, ali su bili prazni do proleća 1999. Zar vama nezavisnim i profesionalnim novinarima nije izazov da proverite da li je spreman i izveden propagandni rat protiv Srbije i SRJ. „Podaci“ FHP ne okrivljuju NATO za ubistvo albanskih civila, već srpske snage bezbednosti, kao da su one znale da će te kolone biti gadjane?! I nisu išli u Albaniju, već se vraćali u svoja sela! I KiM je posle agresije napustilo 250.000 Srba, a vratilo se manje od 10%.
    Epilog je da je NATO stvorio Albancima nezavisno Kosovo, što oni sami nisu mogli, a sama agresija i podrška terorističkoj OVK je izvršena pod izgovorom ugroženosti ljudskih prava!

  3. Gde je lustracija!?-Kriv je Milošević i šef propagande Vučić!-Srbija je zanavek izgubila ugled u svetu,a mediji kukavićki ćute!

  4. Nalaziš se na fudbalskom stadionu na kome je 100 000 navijača (kluba X) a ti si jedini navijač drugog tima (kluba Y) pa ih „izazoveš“ i oni te „pojure“, šta je to ako ne samoubistvo? To je bila neodgovorna 100% Slobina politika. Ne mogu „male“ države da vode politiku „šta je babi milo“!
    Sve je isto kao kad je vladao Sloba, ista ratna mržnja, kao da će opet da ratuju, samo što je Srbija propalija (materijalno, ljdski resursi). Umesto normalnih života i dalje nam vlast nudi mržnju kao zamenu za život.

    1. Ne lupaj, da se Srbija nije branila sada bi bila rasparcana I pripojena drugim drzavama, a narod razjuren

  5. Ta aktuelna vlast cutina sta god se uperi prst a tice se elementarn obavestenosti zitlja Srbije. Tu vlast olicava Vucic Aleksandar. U cutanju se on najbolje sporazumeva sto reko Kostunica .

    1. Nisam pobornik ove vlasti apsolutno , ali pre nego spočitavaš bilo kome . Šta bi sa vremenom od 2000. god. pa dok se ovi nisu vratli na vlast . Ajde srami se !!!

      1. Kako god, i oni od 2000 i ovi od 2012 moraju na sud. Nemoj samo da mi ti promovises nikakav sram jer sam preziveo mnogo vise od 1991. i nagutao suzavca i pendreka. Dakle uspori sa kvalifikacijama i lekcijama na slepo dragi zemljace @sasa cvetkovic.

  6. Vlast ćuti i o tome šta se desilo decembra prošle godine kada je naprasno po podacima iz RZS umrlo 8000 ljudi. To je mnogo više od ovih brojeva i nema nikakvog objašnjenja i nikoga nije briga. Šta se onda čudite?

  7. Ostaviti komentar ovde u nezavisnim medijima je pravi raritet , a za ove zavisne još gore .
    Najverovatnije da ste svi isti , prosipate demokratiju ali zalud .
    Svaki pristojan komentar koji nije obojen vlašću ili opzicije nema šanse da se objavi .
    Srbija ima gotovo 40% stanovnika koji su protiv svih ( sadašnjih , prošlih a i budućih ) . Svi ste plaćeni ( mediji i portali , pa korisnici ) , plaćaju vas i jedni drugi to se vidi po istim likovima koji komentarišu na raznoraznim portalima .
    Vest od minut ima dvadesetak komentara , pametnom dosta . Bot , antibot,
    elitni , krezubi , sendvičari itd.

    Da školovanje i zvanja ostavimo po strani .

    Što se tiče nastradalih nek im je večni pokoj , a šta su vlasti radile sa informacijama od 99.god. do danas to je pitanje za sve vlade a bogami i predsednike .

    Pozdrav ,

  8. Od 2000. se moralo raditi na obnovi razvaljene i pokradene zemlje, (devizne štednje), na vraćanje države u međunarodne institucije, rekonstrukcija rlektro mreže, hvatanje u korak sa novim tehnologijama…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.