Vlast nije ispoštovala preporuke o migrantima

RAZGOVOR: Miloš Janković, zamenik zaštitnika građana, o izbegličkoj krizi

Ostavite komentar


  1. Још један доказ штеточинства Вучића, Вулина, Стефановића и њихових следбеника. Покушај копирања политике појединих западних држава још више је оголио сву политичку недаровитост свеприсутног АВ и његово потпуно несхватање политичког тренутка. У томе је остао сасвим доследан себи и својој дводеценијској каријери , јер осим иживљвања над сопственим народом илити грађанима , његова "лукава" политика је суштински низ трагикомичних аутоголова.

  2. Dok svi hvale Srbiju kako se ponela prema migrantima i šta im sve obezbeđuje, očigledno je da politizovana ,,nezavisna““““tela u zemlji govore suprotno sa namerom da lažu narod!

  3. Zbog izdajnicke vlasti centar beograda vise nije bezbedan. Migranti se kolju po uliccama, kao sto smo videli juce. Naoruzani nozevima idu okolo u grupama, u neposrednoj blizini srednjih skola, bolnica i fakulteta.

  4. To sto je ruta blokirana od strane clanica EU treba da bude problem EU koji bi i trebali da rese. I to sto pre. Mislim da je Srbija uradila mnogo vise od onoga za sta je bila sposobna i da to treba da se ceni i postuje.

  5. Mnogo hteo i mnogo započeo i na kraju ništa nam nije rekao.Da li smo i mi trebali ograde dizati i zatvoriti granice ili….Ostao je nedorečen…

  6. Ako nije do sada prihvatala sve preporuke EU po pitanju migranata , kad pocnu neredi kod njih a sigurno da se u tolikom broju migranata nalaze i poneki koji ne zeli mir vec nesto drugo, problem sa ne registrovanim migrantima ce biti veoma brzo resen!

  7. Retka evropska vlast koja vodi nenasilnu poltiku prema migrantima i opet se nađe neki kritizer.

  8. Da su svi registrovani i ispoštovana do detalja komplikovana procedura još više njih bi bilo zaglavljeno u Srbiji a komentar bi bio da vlasti u Srbiji maltretiraju azilante i ne poštuju njihova prava.

  9. Hrvatska ih nece,Madjarska ih vraca a sta po tebi vlada Srbije treba da radi,da ih vodi kuci ?

  10. Migranti su tu i to je činjenica, činejnca je da ne mogu iz Srbije ka EU, zašto zaštitnik ne kaže da je pravo Srbije da izbeglice vrati u zemlje porekla ili u zemlje iz kojih su stigli u Srbiju, zar to nije po medjunarodnom pravu?

  11. Nas "humani odnos" prema migrantima je providna farsa za svakoga ko moze da mucne glavom.Vucicev rezim nije human ni prema stanovnistvu Srbije i ne radi apsolutno nista iz cega nema neku materijalnu korist.Tako je sasvim sigurno da iz migrantske krize izvlaci neku korist za sebe.Verovatno je sklopljen neki tajni sporazum sa EU da prima migrante na teritoriju Srbije za neku sumu novca(kao sporazum EU-Turska),a ima priliva novca i od humanitarnih organizacija.Na taj nacin rezim nanosi istorijsku stetu Srbiji,jer u ovako nesredjenoj drzavi kao sto je nasa,zivot gradjana moze postati neodrziv.O tome bi trebali da razmisle i clanovi SNS,jer kad situacija sa migrantima postane kriticna(a na ovaj nacin svakako hoce)nece moci svi da pobegnu iz Srbije kao sto se za to sprema njihovo rukovodstvo.

  12. Toije istina,vlast pomaze koliko moze migrantima,u svakom slucaju se trudimo da pomazemo a ne da odmazemo!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.