Vlasti legalizuju skandalozno pisanje tabloida

* Sejdinović: Medijsko varvarstvo * Lekić: Da makar na kratko ti urednici i novinari fiktivno budu akteri svojih grobljanskih naslovnica * Brajović: Predvideti primerenu novčanu kaznu za ovakve slučajeve, jer se ponavljaju
Izveštavanjem o ubistvu trogodišnje devojčice, Kurir, Informer i Alo krše i Zakon o javnom informisanju i Kodeks novinara Srbije

Ostavite komentar


  1. Baš ste nali Đukanovića da pitate za komentar,od njega je gori,samo,Vučićević.

  2. Pisanje tabloida o stravičnom zločinu u Vratarnici je morbidno i pravo je pitanje zašto pomenuti tabloidi to rade. Njih ohrabruje ova vlast pošto je premijer na zaprepašćenje pristojnog sveta izjavio da je Dragan Vučićević častan čovek, svi vrlo dobro znamo o kakvom se čoveku radi a premijer nam je poslao poruku da ga se pribojava i samim tim ga je ohrabrio da nesmetano divlja.

  3. Tabloide ne citaju svi.Bar se nadam.Opasno je kad se pojavi clanak u relevantnoj stampi koja zagovara povratak Rusije medju normalan svet i prihvatanje da je aneksija Krima gotov cin,a sve zato sto su autoru bliske totalitarne sluzbe Rusije i finansije ruskih naftasa.
    Pre kritike brojnog smeca koje ne bi trebalo da postoji-bar ne u tolikom broju-treba da vidimo sta svi radimo na osvescivanju sebe i drugih
    Opasni su tabloidi,ali je jos opasnija relativizacija svega i proglasavanje zla za dobro bez mogucnosti rasprave i komentara.

  4. Politika, Novosti, Dnevnik i Danas. To su novine. Ostalo su tabloidi koji se bave samo pevaljkama, farmama, aferama…

  5. Pogledajte jutrosnji naslov u Kuriru: ODMOTAVA SE KLUPKO ZLOČINA: Monstrum ubio i Jelenu iz Borče?
    Ovo vec prelazi u blud. I to zajedno umuceno sa gadostima iz raznih rijalitija, sa kvazi novinarima poput onog izopacenog sa Prve.

  6. Prosti, nevaspitani, bezobrazni, rusitelji, ko ima da strci?

  7. i, šta sad? nije izgleda važno šta i kako pišu tabloidi (sudeći po komentarima), već ima li tu neka osnova da se potkači aktuelna vlast…Iako sam protivnik iste, treba imati u vidu prioritete – u ovom slučaju prioritet je da se ovakva praksa prekine, i zabrani. Vlast sigurno nije odgovorna za nepoštovanje Kodeksa Novinara…

  8. Cela Srbija bruji, samo RRA i Saveta za štampu neiformisani. Kako da ih molimo da rada svoj posao, za koji su vise nego dobro placeni za srpska prilike.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.