VOICE: Kriminalistička policija proverava agencije koje zapošljavaju radnike u RTV-u

Ostavite komentar


  1. Pa jasno je da preko privatnih agencija direktori televizija kradu pare iz budzeta TV, isto tako su SPS direktori izvlacili pare iz drzavnih firmi preko privatnih firmi, inace ne bi imali kapital da privatizuju preduzeca. Sada su navodno samo te firme krivci a TV direktor pere ruke od prljavstine, isto kao kad Apple unajmi kinesku firmu da eksploatisu Kineze, jasno je da Apple snosi odgovornost.
    Osim toga, TV Pink (Zeljko) i mnoge druge TV i firme za snimanje serija uzimaju agencije za statiste da im nabavljaju statiste, za statiranje u zadruzi, zadrugoviziji, pinkovim zvezdicama, statisti dobijaju 700 dinara i nema nikakvog ugovora o radu, krece se od Sava Centra autobusom za Simanovce gde je studio, u 12h a snimanje krece tek od 13-15h, oni racunaju od 15h do 23h a ne od 12-23h, tako daju statistima samo 700 dinara za ceo dan, i nema ni obrok/sendvic. Na snimanju Sindjelica, Emotion firma Djilasa, statisti dobijaju 1000 dinara za 12 sati, to je 80 dinara na sat, dobijes jedan sendvic za ceo dan, a lova se dobija jednom mesecno, dakle, trosis svoje pare na GSP, na klopu, jer taj jedan sendvic nije dovoljan za ceo dan, nemas ugovor o radu. Ni Trifunovici se nikad nisu pobunili kao glumci za prava radnika na snimanju serija i filmova a te firme dobijaju lovu od Ministarstva kulture za snimanje filmova i serija. Kobra film od Bjelogrlica snima Senke nad Balkanom, za 12 sati snimanja daju statistima 1500 dinara i jedan sendvic, a glumcima daju dorucak, rucak a ako treba i veceru ali statistima je zabranjeno da uzimaju hranu koju dobijaju glumci. Tako rade sve te firme a ne samo firma Bjelogrlica, postoji ponizavanje statista, a takodje i eksploatacija. A kao sto rekoh, sve te firme dobijaju narodne pare od Ministarstva preko Jelene Trivan (filmski centar srbije). Djilas i Bjelogrlic su deo sistema isto kao i Zeljko Mitrovic, svi oni dobijaju pare od Vucicevog ministarstva preko Jelene Trivan. Ali najbitnije je da svi oni eksploatisu statiste i tako se bogate.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.