Jelena Janković nije uspela da prekine niz od dva uzastopna poraza u susretima sa Karolinom Voznijacki. Dankinja je u četvrtfinalu turnira u Rimu bila bolja i slavila sa 2:1 (6:3, 1:6, 6:3). Jankovićeva je pružila dostojan otpor najboljoj igračici na WTA listi, ali nije imala snaga za potpuni preokret nakon izgubljenog prvog seta.

Meč je praktično rešen u osmom gemu odlučujućeg seta kada je Voznijacki uspela da sačuva svoj servis posle pet uzastopnih brejkova koji su viđeni na servis obe teniserke. Rivalka Dankinje u polufinalu biće bolja iz duela koji je odigran u petak uveče između Ruskinje Marije Šarapove i Beloruskinje Viktorije Azarenke.

Jelena je izgubila prvi set, ali uopšte nije podbacila. Taj deo igre odlučili su njeni loši potezi u ključnim trenucima, pa je zato po broju osvojenih gemova bila duplo lošija na kraju seta. Međutim, u nastavku je njena koncentracija bila na najvišem nivou. Sa dva brejka povela je sa 3:0 i onda smireno privela drugi set kraju. Samo 15 poena na kontu Dankinje u ovom delu igre jasno kazuju koliko je Jelena bila dominantna.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u petak uveče igrao je svoj duel četvrtfinala protiv Šveđanina Robina Soderlinga. Pobednik tog susreta u subotu će u polufinalu odmeriti snage sa Britancem Endijem Marejom, koji je sa 2:1 (1:6, 6:1, 6:1) savladao Florijana Majera iz Nemačke. Među četiri najbolja tenisera u Rimu plasirao se i Rafael Nadal posle pobede nad Hrvatom Marinom Čilićem od 2:0 (6:1, 6:3).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari