VPŠ Novi Sad: Političko prepucavanje preko naših leđa

Ostavite komentar


  1. Akreditacija Škole 2017. godine je bila pod znakom pitanja upravo zbog sporne titule direktorke Jelene Damnjanović. Naime, ona je doktorat stekla na Megatrendu kada univerzitet nije imao licencu za doktorske studije. Može se reći da je njena titula postala validna decembra 2018. godine, kada je ministar Šarčević izjavio da će sve sporne titule (preko 1500) biti priznate, zbog interesa studenata, jer bi onda i diplome studenata kojima su predavali „doktori nauka“ bile sporne. Dakle, direktorka je postala „počasni doktor nauka“ dekretom ministarstva tek 2018. godine. Neka direktorka odgovori na pitanje koliko su Tomići (Radovan i Dragica) ojadili Školu u vreme dok je Jelena bila predsednica Saveta Škole. U novinskim člancima, dok je Jelena bila udaljena iz Škole, a vrlo prisutna u medijima ona je govorila o sumi od preko 150 miliona (dinara ili evra, više se i ne sećamo). Zašto nije pokrenut sudski spor protiv Tomića? Jelena Damnjanović je 2015. ili 2016. godine dobila status uzbunjivača od Agencije za borbu protiv korupcije, valjda zato što je podnela validne dokaze o korupciji u Školi. Zašto niko nije odgovarao za ta (ne)dela?

    1. Na linku na kome tobože postoji spisak objavljenih naučnih radova nema ničega. He he he …

  2. Bravo za reakciju! Dosta je narodu poluistina DS-a…. Oni su godinama podržavali Tomiće, a zna se i zašto. Damnjanovićeva je podnela krivične prijave i sad se čeka sud. Sve je transparentno urađeno, samo istina pobeđuje, bravo!

    1. Dotična je primljena na raspisanom konkursu za asistenta trgovine a sa trgovinom nema veze. Istini za volju nema veze ni sa čim, ali sa trgovinom se možda sreće kada ide u nabavku. „završila“ je prava na privatnom fakultetu, i „prijavila“ doktorat na privatnom pravnom fakultetu. Vežbe drži iz prava, osnova ekonomije, menadžmenta, etike,… Osnovni zadatak joj je pisanje komentara po člancima koji su izašli o „vrhovnom vodji“, širenje neistina po kolektivu, prenošenje informacija između oca i direktorke škole. Ipak platu treba „zaslužiti“.

  3. Svaka čast na objavljenoj istini o grubom nepotizmu u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu. Zapravo 30 dugogodišnjih radnika je dobilo otkaz.

  4. Pa DS je podrzavao prethodnog direktora Tomica kad su izvrsene najvece malverzacije i pljacke koje su pred sudom. Zaposliti uredno preko konkursa mladu skolovanu devojku nije zlocin.

    1. Učešće Jelene Damnjanović u malverzacijama je značajno, s obzirom na to da je ona u to vreme bila predsednica Saveta Škole. Da li je zločin otpustiti trideset zaposlenih školovanih ljudi iz Škole?

  5. Zoran Milošević je pretio meni i mojoj porodici da će nas proterati iz Novog Sada. O razlogu može on da kaže. On je kriv zaštro se moja ćerka nije mogla zaposliti u Novom Sadu od dolaska SNS na vlast. Kao vukovac u osnvnoj školi i gimnaziji, prva na rang listi na upisu na državbni Pravni fakultet, nagrađivana od fakulteta i univerziteta za odlične rezultate u toku studiranja, diplomirala sa prosekom preko devet a masterirala sa prosekom deset, pisac nekoliko naučnih radova objavljenih u zemlji i inostranstvu i td. udala se i ima sina od sedam godina. Od silnih stresova kojima je on kumovao dobila je maligni melanom oka. Spasli smo je protonskom terapijom na institutu Curie u Parizu i prevashodno uz Božiju pomoć. Morala se vratiti u Loznicu. Hrabro se bori ali Milošević ne odustaje. U bahatosti ne vidi šta čini. U rodnom gradu nalazi pobratima u načelniku grada Vidoju Petroviću. On ne dozvoljava da se moja kćer zaposli. Borimo se kako znamo. Kaži šta imaš Miloševiću. Inače sam trpim nasilje o kome bih dve knjige mogao napisati. Očevi, kako biste postupili na mom mestu. Ovo je eklatantan primer tiranije ove vlasti. prof. dr Zoran Nikolić

  6. list „Poslovi“ ? pa kako vas nije sramota da to i pomenete. Time ste priznali da je konkurs bio namešten u njenu korist. Za neupućene list „Poslovi“ služi upravo za ove stvari kada ste zakonski obavezni da nešto javno objavite a ne želite da to iko vidi. Tada se koristi ovaj list pošto njega niko ne čita.

  7. Zašto niste objavili moj komentar? On ne vređe nikoga a otkriva strašnu istinu o bahaćenju tiranske vlasti čiji je Milošević bitan deo. Vi znate razloge, ja ih naslućujem. Zar nije čudno da u listu koji ne podržava SNS bahaćenje i koji čita pristojniji deo Srbije, budu mahom komentari koji ignorišu nepotizam čoveka koji je klasičan primer SNS iživljavanja? Da li se to zapravo pere Z.M. ?

  8. Jedino se u Republici Srbiji deca funkcionera zapošljavaju po zakonu. Deca običnih smrtnika se verovatno zapošljavaju „preko veze.“

  9. Jelena Damnjanović je otkrila da je doktorat Dragice Tomić plagijat. Javno se hvalila da je upravo ona napisala doktorat Dragici Tomić?! Pogledajte tekst iz novembra 2018. godine pod nazivom „Doktor prepisivačkih nauka.“

  10. Ja Vas molim da objavite moj komentar. Mi zaposleni smo očajni. Direktorica je otpustila 30 radnika (roditelja maloletne dece) sa kreditima. Zaposlila je one sa privatnim doktoratima. Protiv direktorice su podnete krivične prijave. Dok su Tomići bili direktori ona im je bila predsednica i učestvovala u malverzacijama. Ćerka pokrajinskog sekretara je položila državni ispit tako što je ušla u kancelariju. Njegova zamenica je jednu ćerku zaposlila na Medicinski fakultet. Drugoj ćerci, koja radi na PMF je dodelila 6 miliona mimo konkursa.

  11. Niko se nije javio na konkurs, jer nije smeo. Tomić je i fizički bio napadnut. S onima koji sada vedte i oblače obrazovanjem u Vojvodini, nije se šaliti.

  12. Svaka čast listu Danas i DS što su konačno objavili istinu. Treba dodati da je direktoricin Megatrend doktorat plagijat. Da sve poslove rekonstrukcije Škole dobija firma kuma od pokrajinskog sekretara. Da na društvenim mrežama studenti ne mogu da veruju koliko Isidora nema pojma o gradivu.

  13. Da li će iko proveriti finansije i videti koliko para se uzelo na službena putovanja, „rekonstrukcije škole“, proputovanja po inostranstvu, stimulacije, honorarce, i ostale kvazi stručnjake koje škola angažuje? Šta bi sa robotskom rukom nakon što je najuren profesor kome je ruka kupljena? Da li se prašina i paučina nakupila u Centru za izuzetnost? Da li se prašina i paučina nakupila u Laboratoriji za veštačku inteligenciju i robotiku? Ko se sada igra sa rukom a ko u laboratoriji?

    1. Hvala na objavljenom tekstu. On će biti poslat svim nadležnim institucijama uključujući i predsednika Republile Srbije.

  14. Molimo Vas još jedanput da objavite komentar. Niko nema petlju da se lično obrati medijima zbog osvetoljubivosti direktorice i pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje. Ćerka po Školi nogom otvara vrata i demonstrira moć. Škola posluje u gubitku. Njegova zamenica je izvršila pritisak na dekanicu Medicinskog da zaposli ćerku Branislavu Teofilović. Pare na pokrajinskom projektu su samo dobili fakukteti povezani za pokrajinskim sekretarom i njegovom zamenicom i njenom drugom ćerkom, koja radi na PMF. Sve sudske sporove Škole je do sada izgubila i bila dužna da obešteti iz budžeta.

  15. „… nemojte da vas iznenade ovakve medijske kampanje…“ – reče ona vrlo ozbiljno …. ahahahahhahahah pa zar i Vama nije smešno dok to izgovarate?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.